Kurser i Foxtrot

Slow, slow, quick, quick

Känn rytmen i Foxtrot! Foxtrot är en rolig dans och passar att dansa vid flera olika tillfällen. Öva på din koordination och få motion samtidigt som du har roligt. Prova på att gå en kurs i foxtrot med dina vänner eller din partner.
Visar 1-12 av 12 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-12 av 12 träffar

Pardansen foxtrot är tillsammans med buggen en av de vanligaste sällskapsdanserna som dansas i Sverige. Dansbandsmusik eller populärmusik är vanligast att man dansar foxtrot till, musiken ska vara i fyrafjärdedelstakt.

Foxtrot i Sverige skiljer sig ganska mycket från den typ av foxtrot som dansas internationellt. Foxtrot ingår förutom i den svenska dansbandskulturen även i internationell tävlingsdans. Då ingår även slowfox, quickstep, tango, vals och wienervals. Vid tävlingsdans dansar man oftast till storbandsmusik.

Foxtrot historia

Myten säger att foxtrot skapades av Harry Fox som hade svårt att hitta sig en danspartner som klarade av att dansa twostep med honom. Därför lade han till två steg till i grundrytmen. Dansen lanserades under 1910-talet.

Foxtrot är en rolig dans och passar att dansa vid flera olika tillfällen. Öva din koordination och få motion samtidigt som du har roligt. Prova på att gå en kurs i foxtrot med dina vänner eller din partner.

Jämför kurser