Visa kurser.se som: Mobil

Foto - Grundkurs

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Gävle
18 timmar
2021-09-15 17:00
1 450 SEK

Kursbeskrivning

Förstå din kamera och ta bättre bilder

Denna kurs kan komma att övergå till distans beroende på Covid-19s framfart.

Innehåll
Inriktar sig på hur man tar bättre bilder rent tekniskt, vi tittar på pixlar, komprimering, slutartider, rörelseoskärpa, bildbrus, vitbalans etc och på hur man ska utnyttja kunskapen om dessa delar för att få så bra bilder som möjligt! Nu rör ju sig fotografering inte bara om teknik så vi går också igenom grunderna i komposition!

Vi går igenom hur du gör olika inställningar på din kamera rörande ovan nämnda delar och tittar lite på några olika bildediteringsprogram. Du får ett litet fotouppdrag varje gång och vi tittar på några av bilderna och pratar lite om dom gången efter. Tanken är också att vi ska ha lite roligt!

Upplägg

Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 6 veckor på en digital plattform.
kl 17:00-20:00 Fikapaus ca kl 18:30.

Förkunskaper
Inga. Den passar dig som nyss har börjat - eller om du fotat ett tag med din kamera men kanske inte alltid varit nöjd med resultatet eller vill utnyttja mera av din kameras potential. Du har antingen en systemkamera eller en kompaktkamera.

Kursledare
Sven Lidström är mycket intresserad av foto och har lång erfarenhet. Har lång utbildning i både teknik från KTH och är en erfaren kursledare som vill ge förståelse och inspiration och har hållit uppskattade kurser inom flera olika områden i över 10 år.

Kursupplägg:

1-4  Teknik

För- och nackdelar med kompaktkameror och systemkameror. Reglage och inställningar. Pixlar – vad är det och är det viktigt? Komprimering - hur en stor bild kan bli liten. Ljuskänslighet - bra och mindre bra med olika ljuskänslighet. Vitbalans - varför blir bilder inne gula – och bilder i skugga blåa? Exponeringstid - varför blir det så suddigt ibland? Fokusering och makrofoto. Objektivet – zoomning. Olika motivprogram och hur de fungerar och när de bör användas.

5-6  Komposition och bildprogram

Hur får jag bättre bilder? Landskapsbilder. Porträtt. Närbilder – makrobilder. Blixtbilder. Kvälls- och nattbilder. Komposition. Demo av olika bildbehandlingsprogram, bl a för panorama¬bilder och hur man justerar röda ögon och beskär bilder. Hur kan man presentera bilderna.

 

Bra att veta

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Foto - Grundkurs.

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Foto - Grundkurs!