Föremålssök

Medborgarskolan Mitt, i Kristinehamn
Längd
9 timmar
Pris
1 590 SEK
Nästa kurstillfälle
1 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
9 timmar
Pris
1 590 SEK
Nästa kurstillfälle
1 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Föremålssök

Kursen för dig som vill ha en rolig utmaning som stimulerar både hundnos och förare. Lär hunden leta upp tappade saker i skog och mark.

Innehåll
Vi arbetar bland annat med

  • Föremålsintresse
  • Sökarbete
  • Olika typer av saker så som klädesplagg, nycklar m.m.

Upplägg

En kurs som passar alla hundar och hundägare, oavsett ålder eller ras. Hundarna får arbeta med det bästa redskapet dom har, hundens nos.
Vi kommer hålla till i skogen runt om i Kristinehamn. Det kan hända att hundarna emellanåt behöver sitta i bilen.

Förkunskaper
Inga förkunskaper behövs

Kursledare
Sandra Klingström, uppväxt med hundar och har gått gymnasielinjen djurvård med inriktning på hund. Hon är Noseworkinstruktör, doftprovsdomare och även Certifierad hundtränare och coach.
Tillsammans med sin labrador Svante tränar och tävlar hon i Nosework och Freestyle. Förutom det så håller dom också på med lite jaktapportering, personspår, föremålssök och kantarellsök.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6% rabatt på Bokus och 10% rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Tips på vidareutveckling
Prata med kursledaren eller titta gärna efter fler hundkurser på http://medborgarskolan.se 

Bra att veta
Meddela namn, ras och ålder på hunden vid anmälan.
Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. Skriv fullständig personnummer på åhöraren i meddelande fältet vid anmälan.

Alla hundar som går kurs hos oss på Medborgarskolan måste vara friska och vaccinerade enligt gällande regler (SKK:s regler för vaccin). Vaccinationen måste vara fullgjort utifrån hundens ålder.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Försäkringen omfattar ej egendom eller djur.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Föremålssök och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.