Visa kurser.se som: Mobil

Förarintyg- Säkerhet på sjön

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Gävle
33 timmar
2019-10-07 17:30
2 300 SEK

Kursbeskrivning

Förarintyget är det första steget i det du behöver känna till för en säker och rolig båtfärd inomskärs och i skyddade vatten. Du vet väl att Förarintyg ger lägre försäkringspremie hos vissa försäkringsbolag?

Innehåll och mål
Kursen innehåller grunderna i navigation, de vanligaste sjövägsreglerna, säkerhet till sjöss, sjöväder, sjömanskap, tips om lämplig utrustning ombord, läsa sjökort och lägga ut kurser mm. Begreppen är många att hålla reda på, men allt blir enkelt att förstå med hjälp av en erfaren ledare. Vi varvar teori med övningar och sjökortsarbete. Innehållet omfattar det du behöver för att kunna klara förarintyget. Efter avslutad kurs anordnas examination.

Upplägg
Kursen omfattar 3 x 45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 11 veckor.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för att delta i förarintygskursen. Minimiålder för examination är 12 år.

Kursledare
Vår kursledare Lars-erik Mickelsson för sjölivskurser har under flera år utbildat deltagare i båt/sjökunskap och är skeppare på båten Moa i Söderhamn. Han arbetar bland annat på sjöräddningen var fjärde vecka och brinner väldigt mycket för allt inom sjöliv och båtkunskap.


Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kostnad för kursmaterial ingår inte i kursavgiften.

Till första sammankomsten tar du med dig följande material:
Kursbok "Fritidsskepparen" OBS ny bok, röd, Passare M91, Övningssjökort förare ost 616, linjal 40 cm samt transportör. Kursmaterialet finns bland annat att köpa hos http://www.nautiska.se

Du kan skriva i mailet att du ska ha "Paket A + WEN9040" = linjal 40 cm.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har lång erfarenhet av att utbilda sjöfolk. Du vet väl att vi också har kurser i VHF Båtradio och Kustskeppare, som är en direkt fortsättning på Förarintyget?

Bra att veta
Avgift för examination 450 kronor tillkommer och betalas direkt till förhörsförrättaren

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Förarintyg- Säkerhet på sjön.

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Förarintyg- Säkerhet på sjön!