Förarintyg Båt - Distans i realtid

Längd
24 timmar
Pris
1 990 SEK
Nästa kurstillfälle
10 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
24 timmar
Pris
1 990 SEK
Nästa kurstillfälle
10 april, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Förarintyg Båt - Distans i realtid

Kursen kommer hållas på distans i realtid genom plattformen ZOOM. Förarintyget är den båtutbildning och det första förarbeviset som du bör ta om du har en fritidsbåt eller kör vattenskoter för privat bruk.

Stor eller liten båt, för en säker och rolig båtfärd inomskärs ska alla kunna hantera båten. Kursen ger dig grundkunskaperna i navigation, sjövägsregler, säkerhet till sjöss, sjöväder och sjömanskap som är livsviktig kunskap när man är på sjön. Förarintyget visar att du genomfört teoretisk utbildning för att föra fram en fritidsbåt inomskärs och i kustnära vatten. Det är också ett krav vid hyra av båt utomlands.

Vi rekommenderar dig att anmäla dig till kursen Båtpraktik (dag) som praktiskt komplement. Båtpraktiken är ett krav om du vill gå vidare och ta kustskepparexamen.

Innehåll

Kursen innehåller grundläggande navigation, sjövägsregler, säkerhet till sjöss, sjöväder och sjömanskap. Du får alla de kunskaper som krävs för att kunna ta ett förarintyg.

Upplägg
Genomgångar av lärare under lektionstid som även visar olika övningsexempel. Därefter självstudier hemma mellan varje kurstillfälle.
- Totalt 6 kurstillfällen,18:00-20:15 är det lärarledda lektioner, och 20:15-21:00 är läraren uppkopplad och behjälplig för att svara på era frågor.
- Examination, som anordnas i anslutning till kursen kommer också anordnas på distans i realtid.
- Kursen håller ett relativt högt tempo och du förväntas därför läsa hemma mellan kurstillfällena.

Du kommer bland annat lära dig om:
- Sjövägsregler
- Säkerhet till sjöss
- Sjöväder
- Sjömanskap och knopar.

Ingen båtpraktik ingår i denna kurs. Efter avslutad kurs anordnas examination. Datum för examinationen får du av ledaren en bit in i kursen.

Kursen avslutas med en uppskrivning inför NFB (nämnden för båtlivsutbildning) godkänd examinator på distans i realtid. Kostnad för examinationen tillkommer med 625:- betalas till examinatorn på examinationsdagen.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.
Krav för examination för förarintyg är att du har fyllt 12 år.

Kursledare
Robert Selling är uppväxt med sjön, fiske och båtar, intresset för sjön och båtar har följt med upp i vuxen ålder och sedan 12 år tillbaka är Robert frivillig inom Sjöräddningssällskapet.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
I kursen används boken Kurs & Bäring Förarintyg -Kustskepparintyg av Nina Nordström & Johan Tengström. Du beställer själv boken i samband med kursstart.

För att du ska få den bästa start på kursen ber vi dig köpa nedanstående produkter och ha dem med till kursstart, du beställer själv materialet.
• Kurs & Bäring Förarintyg - Kustskepparintyg av Nina Nordström & Johan Tengström .Komplett uppsättning (grundbok, arbetsbok väst)
• Övningssjökort nr 931
• Passare 185 mm
• Modern transportör
• Nautisk linjal
• Kort 1
• Blyertspenna, radergummi och stort anteckningsblock (A4)

Materialet kan beställas bland annat på https://bryggboden.se  

Tips på vidareutveckling
Vi ordnar även fortsättningskurser inom navigation och sjöliv. Bland annat Kustskepparintyget och en kurs i VHF/SRC som lär dig mer om kommunikation till sjöss.

Bra att veta
Kostnad för examinationen tillkommer med 625 kr. Examination från 12 år.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan får du även 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Rabatten gäller böcker, pappers- och kontorsvaror. Kontakta oss för att få rabattkoden.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Förarintyg Båt - Distans i realtid och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.