Florist för en dag - Bukettbinderi och kreativa blomsterarrangemang

Längd
4 timmar
Pris
595 SEK
Nästa kurstillfälle
21 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 timmar
Pris
595 SEK
Nästa kurstillfälle
21 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Florist för en dag - Bukettbinderi och kreativa blomsterarrangemang

Lär dig att binda maffiga buketter så som floristerna! I denna kurs kommer du få arbeta omsorgsfullt med blommor och skapa en imponerande bukett och lite mer roliga och miljövänliga arrangemang, Visste du att du kan använda ex. gurka istället för oasis ?

Innehåll
Praktiskt arbete där du jobbar med färska blommor och material och trevliga tillbehör som florister använder. Varuvård, skötsel av blommor, snitt teknik och grundtankarna i att arrangera blommor. Du får lära dig metodik och får en inblick i de olika materialen.

Grundläggande information om färg, form, blomsterkomposition, varuvård och snitt-teknik.
Kursen består av 2 delar:
-Teoretisk genomgång.
-En praktisk uppgift.

Förkunskaper
Ingen förkunskap krävs, men lite erfarenhet är inget hinder.

Kursledare
Terese Sideryd är en blomster- och trädgårdstokig florist med gesällbrev, då blommor och trädgård är hennes stora passion i livet! Terese är också trädgårdsutbildad och hon brinner för svenskodlat, närodlat. Slowflowers och miljö. Hon älskar att skapa och blandar in den vackra naturen men också att sprida blomster-skapar-glädje!

Alla våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Material
Allt material finns på plats, färska floristblommor, beställda av en väl utvald blomsterleverantör.
OBS Materialavgift: för blommor och arbetsmaterial 455kr tillkommer, efterfaktureras.
(denna avgift faktureras även vid sen avanmälan då det är färskt material som specialbeställs specifikt inför tillfället).

Lokal
Kursen hålls på Fredsgatan 14 i vår ateljé.

Vi anpassar verksamheten efter Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Denna kurs genomförs i en mindre grupp anpassat till lokalen. Det finns även möjlighet att delta digitalt vid behov, men kursen genomförs främst fysiskt. Om du har fler funderingar är du alltid välkommen att kontakta oss.

Bra att veta
Kursen pågår under en kväll. Ta med flera papperskassar & tidningspapper att bära hem blommorna i. Tänk på oömma kläder och sköna skor.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Florist för en dag - Bukettbinderi och kreativa blomsterarrangemang och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.