Övriga språkkurser

Lär dig ett annorlunda språk

Vill du lära dig tala ett nytt spännande språk? Här hittar du språkkurser som inte ryms i någon annan kategori. Välj bland allt från nederländska och turkiska till persiska och latin.
Visar 1-11 av 11 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-11 av 11 träffar

Språkkurserna som finns här i kategorin Övriga språk brukar benämnas som "främmande språk" i utbildningssammanhang. Här hittar du alla kurser som inte går under de vanligare språkkategorierna, såsom Svenska, Engelska, Franska, Spanska och Italienska.

Exempel på språkkurser:

Grekiska, Hebreiska, Indonesiska, Hindi, Holländska, Indonesiska, Irländska, Kinesiska, Koreanska, Latin, Pashto (Afganistan), Polska, Portugisiska (Brasil), Ryska, Swahili, Svenska, Tagalog, Thailändska, Turkiska, Vietnamesiska och Walesiska.

Japanska

Intresset för det japanska språket har ökat det senaste årtiondet och det erbjuds japanska kurser för såväl nybörjare som för de som redan kan grunderna men vill utveckla sin japanska.

» Kurser i japanska

Ryska

Lär dig ryska - det största av de slaviska språken. Intresset för ryska kurs ökar i takt med att Ryssland ekonomi och intresset för dess kultur ökar. På länken nedan hittar du ryska kurser för nybörjare och fortsättare.

» Ryska kurs

Kinesiska / Mandarin

Lär dig det mytomspunna och spännande språket som talas av över 20% av världens befolkning. Om du vill lära dig kinesiska är det oftast mandarin som rekommenderas. Klicka på länken nedan för att komma till aktuella kurser i mandarin och kinesiska.

» Kinesiska för nybörjare

Arabiska

Ett av världens fem största språk är Arabiska. Det talas i många länder i Nord Afrika och Mellanöstern. Fler och fler har fått upp intresset för detta världsspråk och du kan nu hitta många kursarrangörer som erbjuder arabiska språkkurser för nybörjare, fortsättare samt på distans och som självstudier. Klicka på länken för att komma till aktuella Arabiska kurser.

» Kurser i arabiska 

Portugisiska

Det är inte vanligt att man läser portugisiska i grundskolan, trots att det är världens sjätte största språk och talas av cirka 240 miljoner människor. Men i och med att resor till Sydamerika blir allt vanligare, både för nytta och nöje, så har utbildning portugisiska blivit allt vanligare i Sverige. Det finns två huddialekter i det portugisiska språket – europeisk och brasiliansk portugisiska. Portugisiska för nybörjare riktar sig till dig som aldrig tidigare har läst språket och vill lära dig från grunden.     

» Språkkurser i portugisiska 

Teckenspråk

För dig som är i behov av att lära dig teckenspråk finns nybörjarkurser där målet är att kunna kommunicera via teckenspråk eller tecken som stöd (TSS). Du kanske har en anhörig som är döv eller behöver använda teckenspråk i jobbet. För dig som vill fortsätta att utvecklas finns även teckenspråkkurser på fortsättningsnivå.

» Teckenspråkskurser

» Takk kurser

Enklare att hitta rätt språkkurs!

Vi på kurser.se driver denna söktjänst där du hittar språkkurser från hundratals olika arrangörer. Syftet är att göra det ännu enklare för dig att jämföra och hitta rätt språkkurs. Med information om nära 2 000 kurser inom olika språk, allt från italienska och franska till japanska och kinesiska, har du stora möjligheter att hitta något som passar just din nivå och dina ambitioner. 

Jämför kurser