Visar 1-20 av 88 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 88 träffar
1
2
3
4
5

Här hittar du alla typer av kurser i det engelska språket. För nybörjaren rekommenderas en nybörjarkurs i engelska där du lär dig hantera språket på ett grundläggande sätt. På en nybörjarkurser fokuseras på enkla och användbara meningar samt grundläggande grammatiska övningar. Normalt anpassas också kursinnehållet utifrån gruppens tidigare kunskaper. Vi rekommenderar dig att vända dig till respektive kursarrangör så de kan hjälpa dig att välja den kurs som passar din nivå.

Engelsk språkkurs

Har du redan en bra grammatisk grund och ett relativt stort engelskt vokabulär i ryggsäcken är givetvis en fortsättningskurs något för dig. En rad kursarrangörer kan även erbjuda engelskkurser med yrkesinrikning, bland annat affärsengelska, engelska för läkare med mera.

Nedan hittar du engelska kurser nära dig:

» Engelskakurs Stockholm
» Engelskakurs Göteborg
» Engelska Distanskurs

Läser du en kurs i engelska lär du dig världens mest spridda språket som används helt eller delvis i många delar av världen. Genom att behärska grundläggande engelska kan du göra dig förstådd i de flesta länder. Den kanske vanligaste varianten av engelskan är amerikansk engelska. Variationerna gäller både stavning och uttal, och till viss del även ord. Skillnaderna är i stort sett obefintliga för dig som väljer att läsa en kurs i brittisk engelska eller amerikansk engelska, om man bortser från dialekten.

Engelska språket i det svenska samhället 

Världens mest utspridda språk är något som de allra flesta svenskar behärskar till någon grad. I vardagssituationer kommer vi kontakt med engelskan genom tv, internet och tidningar och i arbetslivet är engelska ofta ett krav i dagens globala ekonomi. Inom den äldre generationen finns fortfarande många som behöver gå en nybörjarkurs för att lära sig behärska de vanligaste orden, fraserna och den grundläggande grammatiken. Givetvis finns kurser som passar dig som redan behärskar engelskan men vill utvecklas. 

Referenser från tidigare deltagare på engelskakurs

"Eftersom jag, som alla andra, har läst engelska i grundskolan valde jag att gå in på en fortsättningskurs i engelska på ett bildningsförbund. Det var verkligen givande och detta kanske främst på grund av att vi alltid pratade engelska på lektionerna. Man lärde sig prata och man lärde sig våga prata. Efter kursen har jag fortsatt underhålla engelskan genom att läsa engelska romaner.".

"Jag tog en distanskurs i engelska eftersom jag hade svårt att hitta tid för vanliga kvällskurser. Distanskursen är grym och jag försöker plugga minst två gånger i veckan. Jag började med nybörjarengelska och tänkte snart fortsätta med en nivå 2 kurs. Jag behöver bli bra på engelska eftersom jag snart tänkte byta jobb och dit jag söker mig används engelskan som koncernspråk.".

"För att förbättra min engelska valde jag en två veckorts engelskkurs i London. Det var helt rätt val. Jag hade så klart väldigt kul men jag fick också tillfälle att helt ge mig in i engelskan eftersom det var det som pratades hela dagarna. Kort och effektivt helt enkelt!"

Jämför kurser
Internationella Skolorna

Kombinera språkstudier med spännande aktiviteter utomlands. Internationella Skolorna erbjuder härliga språkresor för dig som vill uppleva en ny kultur, träffa nya människor och lära dig ett nytt språk. 

Läs mer