Diplomutbildning: Ekonomiassistent

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Distans
64 timmar
2023-05-04 13:00
10 125 SEK Momsfri

Kursbeskrivning

Som ekonomiassistent är du efterfrågad på arbetsmarknaden och fungerar som företagets administratör. Du är en viktig del i ekonomiarbetet och sköter företagets löpande bokföring och administration. Kompetensutveckla dig själv.

Innehåll

Kursen innehåller grunderna inom ekonomi och rör de moment som är en del av en ekonomiassistents dagliga arbete. På varje sammankomst fördjupar sig gruppen i olika delar av ekonomiassistentens arbetsuppgifter. Kursledaren håller teoretiska pass som varvas med praktiska övningar.

 • Bokföring, teori
 • Redovisningens syfte
 • Affärshändelser - Löpande bokföring av affärstransaktioner, varuinköp och varuförsäljning
 • Momsredovisning
 • Lönehantering - Löner, personalskatter och sociala avgifter
 • Bokslut, teori
 • Att avsluta kontonUpprättande av balans- och resultaträkningIntroduktion (lägga upp företag , verifikationsregistrering och rapporter)
 • Introduktion i administrationsprogrammet Visma och databokföring med Visma Administration 500 Fakturering (kundreskontra)Utbetalningar (leverantörsreskontra)
 • Momsredovisning

Vi lär oss manuell bokföring från början för att skapa en förståelse för hela processen. I slutet av utbildningen genomförs en examination i form av ett skriftligt prov. För att erhålla ett diplom krävs minst 75% närvaro och att du blivit godkänd på examinationen.

Upplägg

Kursen innefattar 64 studietimmar fördelat på 13 sammankomster på distans.

10 träffar på torsdagar kl 1300-1600 och 3 träffar kommer att ske på helgdagar kl 0900-1700 avbrott för lunch, dessa 3 tillfällen bestäms vid första sammankomsten.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial

 • En miniräknare är bra att ha.
 • Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften.
 • Faktaboken Bokföring från början (ISBN 9789147113231) finns att beställa från Bokus eller Akademibokhandeln.

Kursledare

Medborgarskolans kunnige kursledare Lasse Arnheim har under 25 år varit verksam som egenföretagare med inriktning på bokföring, redovisning och företagsadministration för små och medelstora företag. Numera är Lars verksam som producent av kulturevenemang.

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

 • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminära. Observera att du alltid får en kallelse/faktura innan kursstart.
 • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor och köpvillkor för diplomutbildning.
 • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresserad av Diplomutbildning: Ekonomiassistent och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Medborgarskolan Mitt

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolan är ett studieförbund med humanistisk värdegrund, som sätter viljan att lära först. Vi är ett av landets största studieförbund och erbjuder kurser för alla inom ett stort antal områden - både fysiska kurser och distanskurser. En...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle


Recensioner
Bli den första att recensera Diplomutbildning: Ekonomiassistent!