Visa kurser.se som: Mobil

Design- Från idé till färdig produkt

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Falun
12 timmar
2021-02-25 13:00
1 200 SEK

Kursbeskrivning

Kursen är en kombination av teori och workshop i design som vänder sig till dig som vill veta hur man tar sin idé från skiss till färdigt produktförslag. Vi går kort igenom grunderna i design och produktutveckling, och vad man bör tänka på när man utvecklar nya produkter, exempelvis hur man testa sina idéer.

Innehåll

Vi går igenom de olika etapperna i designarbetet och visar praktiska exempel tagna från verkliga livet hur man arbetat fram ett designförslag för både möbler och mode. Kursupplägg Du får en teoretisk genomgång vid varje kurstillfälle och därefter kommer du att arbeta praktiskt med din idé. Genom att använda dig av de olika stegen i processen kommer du ta din idé från skiss till färdigt produktförslag.

Målgrupp

Du som har en idé på en produkt du vill förverkliga, eller som vill lära sig grunderna i design och produktutveckling. Mål Kursens mål är att lära ut grunderna i design, samt ger dig verktygen för att förverkliga dina produktidéer. Målet är även att ge en ökad förståelse för de olika stegen i designprocessen.

Kursledare

Therése har en konstnärlig kandidatexamen i design och är utbildad på designskolor i både Sverige och Utomlands.  Sedan starten av hennes företag 2013 har hon arbetat mestadels med produktutveckling men även med inredningsprojekt.  Hon har designat möbler och inredning till både svenska och utländska varumärken.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.
Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Laptop - Arbetet sker delvis med egen laptop - Det krävs internetuppkoppling.

Rekommenderad Litteratur: Design i fokus – Varför ser saker ut som de gör? Kenneth Österlin 2016

Skissmaterial: - Panduros ”Sketch & Drawing set” - A3 block. Panduro Hobby Sketch Pad. - Rutsystem för perspektiv. - Linjal. Införskaffa dig en vanlig 30cm linjal, en halvmåne och en vinkellinjal.

 

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Design- Från idé till färdig produkt.

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Design- Från idé till färdig produkt!

Liknande kurser