Buggkurser

Dansa med utrymme för improvisation

Buggkurser är inte bara populära bland den äldre generationen utan har också lyckats charma en yngre publik. Bugg är en fartfylld dans och du behöver inte ha en partner för att anmäla dig till en buggkurs.
Visar 1-20 av 27 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 27 träffar
1
2

Att lära sig dansa bugg

Du behöver inte ha en partner för att anmäla dig till en buggkurs. De flesta arrangörerna försöker ta in ett jämt antal tjejer och killar och parar ihop singeldeltagare med varandra. När du klickar på den buggkurs som du finner intressant kan du läsa mer om kursens innehåll, startdatum, pris o.s.v. Vill du ha ytterligare information om en buggkurs ber vi dig skicka en intresseanmälan så kontaktar arrangören dig inom kort.

Bugg kallas ibland för den svenska folkdansen och är den vanligaste sällskapsdansen i Sverige. Med sina rötter i jitterbug och lindy hop har bugg även ökat i popularitet bland unga människor och dansen anpassas idag efter olika typer av dansgolv och musik. Här hittar du danskurser i bugg som riktar sig till allt ifrån nybörjare och prova-på-dansare till dig med dansvana eller som bara vill dansa bugg tillsammans med andra.  Det bästa med bugg är att det finns mycket utrymme för improvisation och inte ens i tävlingsdans är bugg koreograferad.

Bugg har sitt grundsteg på 4-taktslag till skillnad jitterbug och lindy hop. Bugg skiljer sig också från andra pardanser genom man inte håller om sin partner utan istället håller varandra i händerna. Då man ständigt byter grepp i bugg sker stora delar av kontakten med sin partner endast mellan två händer. Den som tror att bugg bara dansas till dansmusik är helt fel ute då man numera dansar bugg till allt ifrån rock till pop.

Sagt om bugg:

”Jag och min partner anmälde oss till en buggkurs för nybörjare i Göteborg med hopp om att kunna hänga med våra vänner på diverse danstillställningar. Vi lärde oss snabbt grundstegen i bugg och dansläraren gav oss bra tips om hur vi kunde göra dansen till vår egen och anpassa den efter våra behov. Till min förvånad var det väldigt många unga personer på kursen, vilket gjorde att tempot var högt och varje kurstillfälle blev till ett träningspass. Nu har vi bestämt oss för att gå en fortsättningskurs i bugg för att lära oss nya svängar.” /Gitt 

Jämför kurser