Visa kurser.se som: Mobil

Börja skriva

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Distans
18 timmar
2022-02-07 18:00
1 470 SEK

Kursbeskrivning

Så du vill skriva en bok!

"Du vill skriva, det räcker med det. Det är ingen nyck, det är ett övertänkt beslut, du har någonting att komma med. Du vill, du har lusten, det är dags. Lusten och viljan är grunden. Lusten och viljan kan inte läras ut. Det här handlar om hanteringen av lusten och viljan, grunden för skrivprocessen, det handlar inte om vad som ska komma, det handlar om hur.
Hur.

Hur.

Hur."

*Bodil Malmsten 

Detta är en kurs på distans!

Kursinnehåll
Kursen syftar till dig som vill komma igång med skrivandet. Kanske har du länge drömt om att ägna dig åt denna fantastiska konstform men behöver hitta ett forum där du kan få inspiration och vägledning.

Vi kommer att gå igenom skrivandets grunder och byggstenar, såsom gestaltning, perspektiv och dramaturgi och utforska skrivandets olika genrer. Genom praktiska övningar, handledning och kritisk genomlysning av varandras texter och arbeten kommer vi lära oss bemästra och upptäcka skrivandets magi. Framförallt kommer vi att söka och finna glädjen i vårt alldeles egna, unika uttryck.

Upplägg
Kursen omfattar 2x45 min per tillfälle, vi träffas en gång i veckan under 6 veckor på en digital plattform.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Amanda Mjörnman kommer ursprungligen från skogarna långt nere i Småland. Där upptäckte hon tidigt litteraturens och skrivandets under. Det var i kojan i en ruttnande trädkoja hon skrev sina första berättelser, sedan dess har hon studerat skrivande vid Ölands folkhögskola och tagit en examen i litterärt skapande. Hon har de senaste åren snurrat runt i Stockholm och samlat på sig erfarenhet från förlagsbranschen. Amanda har även startat upp författarkollektivet Kallocain som under förra året gav ut en antologi.

Livsmantra: Att skriva är att finnas.

Bra att veta
Du får en kallelse/faktura via mail. Ta för vana att kontrollera din skräppost ifall den hamnat där.

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Börja skriva.

Medborgarskolan Mitt

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolan är ett studieförbund med humanistisk värdegrund, som sätter viljan att lära först. Vi är ett av landets största studieförbund och erbjuder kurser för alla inom ett stort antal områden - både fysiska kurser och distanskurser. En...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Börja skriva!