Visa kurser.se som: Mobil

Beskärning av fruktträd och buskar

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Falun
9 timmar
2021-03-18 18:00
800 SEK

Kursbeskrivning

En kurs där du lär dig att beskära olika fruktträd och buskar på rätt sätt.

Innehåll och mål
Du får lära dig olika tekniker för beskärning beroende på typ av träd eller växt. Konsten att få friska träd och buskar med bra avkastning är genom beskärning i rätt tid och med rätt redskap

Upplägg
Torsdag 18 mars kl 18.00-20.30 har vi en teoretisk genomgång som sker i Medborgarskolans lokaler. Lördag 20 mars kl 10.00-15.00 är den praktiska delen hemma i någon eller några deltagares trädgård beroende på avstånd mm. I vilken eller vilkas trädgård vi ska husera bestäms vid teorikvällen.

Förkunskaper
Inga

Kursmaterial
Visst material ingår. Medtag egna beskärningsverktyg om du har och tänk på rätt klädsel inför praktikpasset. Boktips: Beskärningsboken av Klaus Vollbrecht m fl.

Kursledare
Kursledaren Cathrine Lindström Mårdh är grundskollärare och montessorilärare sedan 20 år tillbaka. Cathrine är utbildad trädgårdsmästare på högskolan i Gävle och Wij trädgårdar i Ockelbo med inriktning hälsa och design. Hon har lång erfarenhet av odling då hon har en kolonilot. Cathrine driver företaget CaLiMas Trädgård med inriktningen rådgivning, formgivning och beskärning av fruktträd. CaLimas Trädgård finns på Facebook och Pinterest. Samt på instagram, calimastradgard.

Våra ledare har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Medtag matsäck på den praktiska dagen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Beskärning av fruktträd och buskar.

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Beskärning av fruktträd och buskar!

Liknande kurser