Visa kurser.se som: Mobil

Båtradio - VHF Veckoslutskurs

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Gävle
12 timmar
2020-03-13 18:00
1 250 SEK

Kursbeskrivning

Du vet väl om att en väl fungerande båtradio väsentligt ökar säkerheten ombord? I dag kanske valet står mellan VHF och mobiltelefon och då bör du av säkerhetsskäl välja VHF.
En båtradio når kustradiostationerna och kan därifrån kopplas in på telefonnätet. Med VHF når du alla närliggande fartyg, sjöräddningen, kustbevakningen, lotsar och handelsfartyg medan du med en mobiltelefon endast når en enda motstation.


Innehåll
Begränsat certifikat för sjöradiotrafik på VHF. Kursen avslutas med examination enligt NFB´s (Nämnden för båtlivsutbildning) regler.

Upplägg
Fredag kl 18.00-21:00 och lördag kl 10.00-16.00 och söndag 10:00-17:30 inkl en timme för lunch

Förkunskaper
Inga förkunskaper om VHF båtradio krävs.

Kursledare
Tommy Eriksson har varit kursledare för Medborgarskolans sjölivskurser under flera år och är mycket uppskattad av tidigare deltagare.

Det är något speciellt med våra kursledare! De delar med sig av sin kunskap på ett inspirerande och engagerat sätt i ämnet de brinner för.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Kostnad för kurslitteratur tillkommer. Till första kurstillfället tar du med dig VHF till sjöss Nina Nordström (2014) som finns att köpa hos Sjöshopen http://www.sjoshopen.se . Vid frågor om beställningen kan du kontakta Sjöshopen på 031-29 20 30.
Ta med din egen bärbara dator eller "platta".

Som deltagare i någon av Medborgarskolans kurser får du 6 procent rabatt på böcker hos www.bokus.com. För att få rabatten ska du ange rabattkod medbo18.
Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska. Normal leveranstid för svenska böcker är en till tre dagar. Engelska och amerikanska tar mellan tre och sex dagar. Beräknad leveranstid syns vid beställningstillfället.
Du får också 10 procents rabatt på böcker i Akademibokhandelns butiker mot uppvisande av personlig kallelse eller faktura alternativt kvitto från webbetalningen i kombination med legitimation. Rabatten gäller för alla böcker, både svenska och utländska.

Tips på vidareutveckling
Medborgarskolan har lång erfarenhet av att utbilda sjöfolk. Du vet väl att vi också har kurser i Förarintyg och Kustskeppare?

Bra att veta
Tillgång till micro och kylskåp finns. Vi har en kaffeautomat där du kan köpa ditt kaffe. Avgift för examination 450 kronor tillkommer och betalas direkt till förhörsförrättaren

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Aviavgift om 50 kr/avi from avi nr två tillkommer vid delbetalning.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Båtradio - VHF Veckoslutskurs.

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Båtradio - VHF Veckoslutskurs!