Visa kurser.se som: Mobil

Babysim Nybörjare

Medborgarskolan Mitt
Kursinformation
Örnsköldsvik
9 timmar
2022-08-21 13:00
1 170 SEK

Kursbeskrivning

Barnet får här tillsammans med sin förälder, i en varm bassäng, strukturerad undervisning som innehåller vattensäkerhet och vattenvana. Babysim stimulerar även barnets utveckling på många sätt b.la kroppsuppfattning, balans och koordination. Undervisningen ska vara lustfylld och sker därför alltid på barnets villkor.

Obs! Välj alternativet Medborgarskolan faktura vid anmälan, se informationsvideo innan ni väljer betalalternativ:

Kursen drivs för tillfället med en förälder i bassängen, den andra föräldern kan sitta med på land. I mån av plats eller om man har speciella behov så kan båda föräldrarna vara med i vattnet.

Babysim nybörjare 4-14 månader (minst fyra månader från tänkt födelse)

Barnet får här tillsammans med sin förälder, i en varm bassäng, strukturerad undervisning som innehåller vattensäkerhet och vattenvana. Babysim stimulerar även barnets utveckling på många sätt b.la kroppsuppfattning, balans och koordination. Undervisningen ska vara lustfylld och sker därför alltid på barnets villkor. Ett av målen är att barnet i slutet av kursen ska vid "dykning", kunna stänga luftvägarna och på egen hand ta sig upp till ytan igen för att hämta luft.

Informationsträff

Vi kommer att ha en informationsträff inför babysimslektionerna, där ni träffar ledaren och får mer information och kan ställa frågor när ni för första gången ska gå på babysim med ert barn. Ni kommer också att få se en babysimsfilm om hur det kan gå till i bassängen under kursen. anmälan till denna träff kommer i ett separat mail då ni anmält er till babysim nybörjare. denna träff är inte obligatorisk.

Kursledare
Jessica Gard Timmerfors Jessica tog över Medborgarskolans baby och simkurser sommaren 2015 sedan hon flyttade till Örnsköldsvik från Stockholm för doktorandstudier inom kemi. Hennes vattenintresse började tidigt och hon har simtränat i cirka 10 år. Hon kan fortfarande nästan alla fyra simsätten även om fjärilstekniken saknar muskulaturen för att simmas korrekt. Efter några års uppehåll från bassängen blev saknaden för stor och hon började hon arbeta som simlärare och babysimsinstruktör. I dag har Jessica mer än 7 år erfarenhet av baby- och småbarnssim och strävar efter att varje barn självständigt skall lära känna vattnet genom övningar, sång och lek. Jessica är en van kursledare och i Stockholm har hon hållit både simkurser, kemiinspiration och matematikkurser. Hon har även hållit i nybörjarkurser i simning för vuxna. Skulle det vara av intresse så kontakta medborgarskolan så kanske kurser kan skapas.

Upplägg

Rehab bassängen har 32-34 gradigt vatten vilket är det som rekommenderas till små barn att bada i. Denna simskola är på nio träffar, varje träff är på 25 min.

Vid få anmälningar kan kursen eventuellt ändra tid eller gå parallellt med en snarlik kurs (babysim fortsättning). Sånger kommer då vara samma men övningarna olika beroende på vilken kurs du går.

Ange barnets för- och efternamn under Notering (rättstavat för diplom).

  • Bokning gäller bara i Rehab-bassängen den tid ni bokat in er i, vill ni vara i "Upplevelsedelen" måste ni betala för det i receptionen.
  • behåll armbanden för alla 9 gånger.
  • Barnet skall ha babybadbyxa på sig.
  • Barn som ej kan gå behöver inte duscha innan, dock viktigt att föräldrarna gör det (även håret).

Anmäl EJ i barnets namn utan anmälan MÅSTE vara i en vuxens namn. Ange barnets för- och efternamn under Notering (rättstavat för diplom). Bokning gäller bara i Rehab-bassängen den tid ni bokat in er i, vill ni vara i "Upplevelsedelen" måste ni betala för det i receptionen.

Armbanden får ni i hämta reception på Paradisbadet innan kursstart. Ni får Mer info om detta när ni anmält er.
ett armband per förälder. Behåll armbandet för alla 9 gånger.

Barn som ej kan gå behöver inte duscha innan, dock viktigt att föräldrarna gör det (även håret).

Kursen drivs för tillfället med en förälder i bassängen, den andra föräldern kan sitta med på land. I mån av plats eller om man har speciella behov så kan båda föräldrarna vara med i vattnet.

 

Plats: Paradisbadets varma aktivitetspool

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Babysim Nybörjare.

Medborgarskolan Mitt

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolan är ett studieförbund med humanistisk värdegrund, som sätter viljan att lära först. Vi är ett av landets största studieförbund och erbjuder kurser för alla inom ett stort antal områden - både fysiska kurser och distanskurser. En...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle


Recensioner
Bli den första att recensera Babysim Nybörjare!