Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Örnsköldsvik
9 timmar
2022-02-13 08:00
990 SEK

Kursbeskrivning

Denna kurs kan du anmäla dig och ditt barn i väntan på att börja babysim. Denna kurs är för barn 2-5 månader. Gå gärna in på facebook sidan "Medborgarskolans simkurser" där vi lägger ut information som kan vara bra att veta.

Obs! Denna kurs har ett nytt preliminärt startdatum den 13/2 2022 pga nya restriktioner.

Obs! Om ni anmäler er under en helg, så måste ni vänta på bekräftelse från oss på medborgarskolan att ni har en plats och kan hämta ut er armband hos Paradiset. Börjar ni senare under kursens gång så kan ni få ett reducerat pris, så välj faktura som betalmetod.

I babybad ingår inte dyk, höga ljud, hopp, aktiva övningar som kan reta de reflexer som är väldigt aktiva de första månaderna. Vi rekommenderar dock att gå babybad innan babysim för en bättre start i vattnet.

Målet för baby med babybad:

Hitta sitt flytläge, lära sig att ta sig fram i vattnet och känna sig trygg i vattnet.

Hitta trygghet med sina föräldrar i en ny miljö

Babybad innehåller mer sång än babysim. Babybad är satt kl 8.00 på söndagsmorgonen när badhuset annars är stängt. Det kommer därför vara tommare i omklädnignsrum både innan och efter lektionen vilket ger en lugnare och tryggare upplevelse för din baby. Det blir en bra första intryck av badhuset och förbereder inför babysimmet som är vid 11-12 tiden. Eftersom barnen är små är vi i vattnet i max 20 minuter.

Syskon är inte tillåtna i någon av medborgarskolans babysimskurser. Vill du gå tillsammans med ett syskon är rekommendation att anmäla syskon och baby till någon av kurserna (miniplask, minispark eller minisim).

 Vid mån av plats kan dit barn prova babysim/mys genom att gå på bara 1 lektion (kostnad 150kr). Vid mån av plats går det också att anmäla sig till denna kurs när den redan startat (kontakta då medborgarskolan för att få priset 110*gånger som är kvar). Det är dock stor skillnad på kursupplägg på babybad och babysim så att prova på babybad kommer inte ge en rättvis bild på kursupplägget på babysim.

Kursledare
Jessica Gard Timmerfors
Jessica tog över Medborgarskolans baby och simkurser sommaren 2015 sedan hon flyttade till Örnsköldsvik från Stockholm för doktorandstudier inom kemi.
Hennes vattenintresse började tidigt och hon har simtränat i cirka 10 år. Hon kan fortfarande nästan alla fyra simsätten även om fjärilstekniken saknar muskulaturen för att simmas korrekt.
Efter några års uppehåll från bassängen blev saknaden för stor och hon började hon arbeta som simlärare och babysimsinstruktör. I dag har Jessica mer än 7 år erfarenhet av baby- och småbarnsim och strävar efter att varje barn självständigt skall lära känna vattnet genom övningar, sång och lek.
Jessica är en van kursledare och i Stockholm har hon hållit både simkurser, kemiinspiration och matematikkurser. Hon har även hållit i nybörjarkurser i simning för vuxna. Skulle det vara av intresse så kontakta medborgarskolan så kanske kurser kan skapas. 

Denna kurs har inte någon åldersgräns samt att det går vid plats att hoppa in i kursen när du känner att ditt barn är redo. Dock råder vi dig att ta hänsyn till vid anmälan:

Barnet skall väga minst 4 kg

Barnet skall ha läkt navel (samt inta andra öppna sår)

Barnet skall öka i kroppsvikt.

Barnet skall vara fullt frisk (eller klara av bassängbad efter samtal med barnets läkare).

Ett nyfött barn är ändå känsligt för infektioner, speciellt under den första månaden (1177.se)

Obs! Endast en förälder kan följa sitt barn åt gången fram tills paradiset släpper sina begränsningar och maxantal i bassängen.

Kursen drivs för tillfället med en förälder i bassängen, den andra föräldern kan sitta med på land. I mån av plats eller om man har speciella behov så kan båda föräldrarna vara med i vattnet.

Uppehåll i kursen den 6/3 2022.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Babybad.

Medborgarskolan Mitt

Välkommen till Medborgarskolan! Medborgarskolan är ett studieförbund med humanistisk värdegrund, som sätter viljan att lära först. Vi är ett av landets största studieförbund och erbjuder kurser för alla inom ett stort antal områden - både fysiska kurser och distanskurser. En...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Babybad!