Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Örnsköldsvik
8 timmar
2019-11-10 09:40
800 SEK

Kursbeskrivning

OBS! Anmäl dig i en vuxens namn, skriv barnets namn i noteringsfliken. Denna kurs kan du anmäla dig och ditt barn i väntan på att börja babysim. Denna kurs har ingen åldergräns. Gå gärna in på facebook sidan "Medborgarskolans simkurser" där vi lägger ut information som kan vara bra att veta.

I babybad ingår inte dyk, höga ljud, hopp, aktiva övningar som kan reta de reflexer som är väldigt aktiva de första månaderna. Vi rekommenderar dock att gå babybad innan babysim för en bättre start i vattnet.

Målet för baby med babybad:

Hitta sitt flytläge        Lära sig att ta sig fram i vattnet.       Känna sig trygg i vattnet.

Hitta trygghet med sina föräldrar i en ny miljö

Babybad innehåller mer sång än babysim. Babybad är satt kl 09.40 på söndagsmorgonen när badhuset annars är stängt. Det kommer därför vara tommare i omklädningsrum både innan lektionen vilket ger en lugnare och tryggare upplevelse för din baby.  Eftersom barnen är små är vi i vattnet i max 20 minuter.

Syskon är inte tillåtna i någon av medborgarskolans babysimskurser. Vill du gå tillsammans med ett syskon är rekommendation att anmäla syskon och baby till någon av kurserna (miniplask, minispark eller minisim).

 Vid mån av plats kan dit barn prova babysim/mys genom att gå på bara 1 lektion (kostnad 150kr). Vid mån av plats går det också att anmäla sig till denna kurs när den redan startat (kontakta då medborgarskolan för att få priset 100*gånger som är kvar). Det är dock stor skillnad på kursupplägg på babybad och babysim så att prova på babybad kommer inte ge en rättvis bild på kursupplägget på babysim.

Kursledare
Jessica Gard Timmerfors
Jessica tog över Medborgarskolans baby och simkurser sommaren 2015 sedan hon flyttade till Örnsköldsvik från Stockholm för doktorandstudier inom kemi.
Hennes vattenintresse började tidigt och hon har simtränat i cirka 10 år. Hon kan fortfarande nästan alla fyra simsätten även om fjärilstekniken saknar muskulaturen för att simmas korrekt.
Efter några års uppehåll från bassängen blev saknaden för stor och hon började hon arbeta som simlärare och babysimsinstruktör. I dag har Jessica mer än 7 år erfarenhet av baby- och småbarnsim och strävar efter att varje barn självständigt skall lära känna vattnet genom övningar, sång och lek.
Jessica är en van kursledare och i Stockholm har hon hållit både simkurser, kemiinspiration och matematikkurser. Hon har även hållit i nybörjarkurser i simning för vuxna. Skulle det vara av intresse så kontakta medborgarskolan så kanske kurser kan skapas. 

Bra att veta

Inget bad v51 och v52

Denna kurs har inte någon åldersgräns samt att det går vid plats att hoppa in i kursen när du känner att ditt barn är redo. Dock råder vi dig att ta hänsyn till vid anmälan:

 

Barnet skall väga minst 4 kg

Barnet skall ha läkt navel (samt inta andra öppna sår)

Barnet skall öka i kroppsvikt.

Barnet skall vara fullt frisk (eller klara av bassängbad efter samtal med barnets läkare).

Ett nyfött barn är ändå känsligt för infektioner, speciellt under den första månaden (1177.se)

Barnet ska ha babybadsimbyxa på sig, det "armband" ni ska ha för komma in på omklädningsrummet finns att hämta på Paradisbadet några dagar innan undervisningen börjar.

 

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Babybad.

Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan, kurser, Gävle, Sundsvall, Östersund, Falun

Medborgarskolan Region Mitt

Medborgarskolan bedriver kursverksamhet över hela landet och engagerar varje år omkring en miljon deltagare i olika kurser och kulturaktiviteter. Medborgarskolan Region Mitt erbjuder kurser inom alla tänkbara områden, med lokalkontor i Gävle, Sundsvall, Östersund, Örnsköldsvik, Sollefteå, Falun och Ludvika. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mitt

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mitt

Medborgarskolan Mitt

Drottninggatan 23
803 11 Gävle

Recensioner
Bli den första att recensera Babybad!