Akustisk gitarr grund för ungdom/vuxen

Längd
10 timmar
Pris
1 600 SEK
Nästa kurstillfälle
4 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
10 timmar
Pris
1 600 SEK
Nästa kurstillfälle
4 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Akustisk gitarr grund för ungdom/vuxen <onsdag>

Pop, rock eller blues, oavsett musikgenre har gitarren sin givna plats. Det är ett instrument som passar alla åldrar.

Gitarr är ett av de mest populära instrumenten - utveckla ditt gitarrspel hos oss! Vi lär oss spela akustisk gitarr i liten grupp, du tar med ditt eget instrument på lektionerna. Vi provar komp, fingerspel m.m. i olika musikstilar. Vi lär oss också läsa gitarrnoter och att stämma.

Innehåll
En kurs för dig som är helt nybörjare där vi varvar teori och praktik. Du kommer bl.a. lära dig:
• Stämma gitarren
• Melodispel
• Olika kompstilar
• De vanligaste ackorden
• Hur du ska sitta och hålla i gitarren

Upplägg
Kursen går en gång i veckan samma dag och tid under 10 tillfällen. Kursen omfattar 1x45 minuter per kurstillfälle. Vi träffas i liten grupp upp till 6 deltagare för kunna garantera god pedagogik och för att skapa optimala förutsättningar för inlärning. Eventuella uppehåll görs upp i gruppen gemensamt under första kurstillfället.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom pedagogik.
Kursledare Pär Fredriksson har mångårig erfarenhet som gitarrist och bemästrar instrumentet galant. Han har arbetat flera år som musiklärare och gitarrlärare i Uppsala.

Bra att veta
Ta med egen gitarr.
Vi bjuder på kaffe och té i våra lokaler.

Utvecklingsmöjligheter
När kursen går mot sitt slut kommer du att erbjudas en fortsättningskurs på lämplig nivå. Din utveckling är individuell, och påverkas av tidigare erfarenhet och hur mycket du hinner öva.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Visste du att?
Medborgarskolan i Uppsala är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Akustisk gitarr grund för ungdom/vuxen och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.