Aktivering & Hjärngympa för hunden

Längd
10 timmar
Pris
1 690 SEK
Nästa kurstillfälle
12 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
10 timmar
Pris
1 690 SEK
Nästa kurstillfälle
12 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Aktivering & Hjärngympa för hunden

Detta är kursen för dig som vill aktivera och berika din hund med enkla medel för att göra din hund gladare, lugnare och tillgodose dennes behov. Visste du att en hel del "problembeteenden" kan lösas med mental stimulans?

Genom att aktivera din hund och stimulera den mentalt kan du få bättre kontakt och samarbete med din hund. Din hund kommer att bli mer lyhörd, uppskatta dig mer och ni får en bättre relation till varandra.
En hund i modern tid som inte får jobba är en uttråkad hund som kanske hittar på egna roliga saker att göra. Och dessa saker kanske är att tugga på soffan, sno skor eller kanske beter sig dumt på promenaderna.

Innehåll

I denna kurs kommer vi gå igenom enkla saker som berikar våra hundar mentalt och som gör hundarna glada och nöjda! Kursen utgår från den typiska familjehundens liv. Vi kommer utgå mycket utifrån din hunds ras, vad just individen behöver och hur vi enkelt tillgodoser detta.

Upplägg

Kursen är speciellt framtagen för dig som inte sysslar med någon speciell aktivitet med din hund och vill lära dig hur du kan tillgodose dennes behov på ett enkelt sätt.

Kursen är fem tillfällen och hålls både utomhus och inomhus i uppvärmda lokaler, i Kristallhallen-hundsporthall Säffle.

Under dessa tillfällen kommer teori varvas med praktiska övningar, varje ekipage utifrån sina grunder och förutsättningar och önskemål. Det kommer även finnas tid för frågor och diskussioner.  

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs. Kursen vänder sig till hundar i alla åldrar.

Kursledare

Tuwa Varberg är certifierad instruktör genom SBK. Hon är även hundmassör och utbildad instruktör inom Agility, friskvård, lydnad och nosarbete genom Forshagaakademins Hundsportsgymnasium. Tuwa har en fransk bulldog och en Siberian husky som hon tränar främst lydnad, Nosework och friskvård med.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Det ingår inget skrivet kursmaterial men ta gärna anteckningar om du vill.

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Mer om våra förmåner.

Tips på vidareutveckling

Prata med kursledaren eller titta gärna efter fler hundkurser på Medborgarskolans hundkurser

Bra att veta

Alla kursstarter är preliminära, du får information om kursen senast en vecka före planerad kursstart.

Meddela namn, ras och ålder på hunden vid anmälan.
Är ni flera i familjen som vill delta vill vi att en person är hundförare/gång. Resterande ska vara åhörare och ska också anmälas i förväg till oss på Medborgarskolan. Skriv fullständig personnummer på åhöraren i meddelande fältet vid anmälan.

Alla hundar som går kurs hos oss på Medborgarskolan måste vara friska och vaccinerade enligt gällande regler (SKK:s regler för vaccin). Vaccinationen måste vara fullgjort utifrån hundens ålder.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Aktivering & Hjärngympa för hunden och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.