Akrylmålningskurs för dig med målarintresse

Medborgarskolan Mitt, i Västerås
Längd
12 timmar
Pris
1 595 SEK
Nästa kurstillfälle
4 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar
Pris
1 595 SEK
Nästa kurstillfälle
4 maj, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Akrylmålningskurs för dig med målarintresse

Dyk ner i ett hav av färg och kreativitet när vår erfarna kursledare tar dig på en resa genom akrylmåleriets grunder. Lär dig att blanda färger, skapa texturer och förvandla en tom duk till ett mästerverk.

Innehåll

Från levande landskap till vibrerande abstrakta verk, kommer vår kurs att väcka din fantasi och ge dig verktygen för att uttrycka dig själv på duken. Ta chansen att låta din konstnärliga själ stråla och anmäl dig till vår akrylmålningskurs idag - nästa mästerverk kan vara din penselslag bort!

Genom praktiska och enkla målningsövningar upptäcker vi konstnären i var och en av oss. Det är inte avbildning som är det väsentliga. Alla har sitt eget personliga uttryckssätt och bi kommer utforska hur man blandar färg, vad olika penslar är bra för samt olika tekniker. Har man egna idéer på vad man vill måla får man personlig handledning att komma frammåt med sin bild.

Upplägg

Vi träffas under en helg, lördag och söndag kl. 10:00-15.00 båda dagarna. Ta med dig en matsäck och fika som du kan äta under dagen.  Vi kommer att gå igenom lite färglära, olika tekniker, bildkomposition och fokuspunkter bland annat. Kursen syftar till att upptäcka skönheten i våra dagliga liv.

Förkunskaper

Kursen välkomnar dig som är nybörjare och vill börja att måla i akvarell.

Kursledare

Vår kursledare Jennipher Sivertsson har hållt kurser på Medborgarskolan sen 2020 och även arbetat som bild- och slöjdlärare i 5 år, och har 6 års utbildning inom bild och formgivning.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial


Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Till denna kurs behöver du ha med dig nedanstående till kursstart. Du hittar det på nätet eller i en välsorterad fackhandel.

Akrylmaterial:
Akrylfärg: minst alla 3 grundfärger (röd, blå, gul) samt svart och vit. Ha gärna med fler.
3-10 penslar av varierande storlek. Bra att ha minst en "rund", en "platt", en stor och en liten. (alla gillar olika) gör inget om vissa är slitna.
canvas och/eller tjockare papper som är gjort  för akryl och/eller akvarell (300g). Panå eller canvas går också bra.
Palett

Plastfolie
skisspenna och sudd, alternativt färgpennor/akvarellpennor.

 

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Bra att veta

  • Vi bjuder på kaffe och té i våra lokaler.
  • Tillgång till kylskåp och mikro finns.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Akrylmålningskurs för dig med målarintresse och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.