71866, Kreativt skrivande och retorik

Längd
15 timmar
Pris
1 995 SEK
Nästa kurstillfälle
16 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
15 timmar
Pris
1 995 SEK
Nästa kurstillfälle
16 oktober, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om 71866, Kreativt skrivande och retorik

I denna kurs får du alla kunskaper som krävs för att bli riktigt vass inom skrivande och retorik.

Innehåll
I den här kursen kommer du att få verktyg för att komma vidare med ditt skrivande i en tillåtande och trygg miljö.

Under kursens gång kommer du att genom olika skrivövningar utveckla din inspiration och lust att skriva. Du kommer att skriva på intuition och associationer, men kursen består även av längre övningar med tid för reflektion och eftertanke. Du kommer även att få arbeta med kamratrespons där fokus kommer att ligga på att hjälpa varandra att se styrkorna i varandras texter och hur du bäst utvecklar din text för att nå dess fulla utvecklingspotential.

Inom denna kurs kommer vi även att gå igenom retorik. Du kommer att få veta viktiga delar om hur du disponerar ett tal, få knep för att kunna hantera nervositet samt få kännedom om hur du kan bli medveten om ditt kroppsspråk, och mycket mer. 

Upplägg
Kursen är distanskurs i realtid och går en gång i veckan på måndagar i 5 veckor, samma dag och tid. Eventuella lov eller uppehåll bestäms tillsammans gruppen och med ledaren vid kursens första tillfälle. Kursen omfattar 3x45 minuter per kurstillfälle. Totalt 15 lektionstimmar. Kursen hålls på distans genom videomöten.

Förkunskaper
Du har gått en kurs tidigare eller kommit vidare i din kanske redan pågående skrivprocess.

Arbetsmaterial
Inga arbetsmaterial krävs - bara ha en stabil internetuppkoppling.

Kursledare
Sandybell Ryytty. Hon är utbildad lärare i svenska och har några egna skönlitterära verk inom prosa och lyrik i ryggen. Hon brinner för att dela med sig av vad skrivandet kan ge som personlig utveckling och kreativ konstform. 

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kallelse/faktura
Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura till kursen med definitivt startdatum skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Bra att veta
Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart. Lärandet sker till stor del genom interaktion med andra kursdeltagare så vi behöver åtminstone fyra anmälningar för att kunna starta kursen. Ta gärna med dig din kompis, partner eller föräldrar!

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete  här.

Anmälan
Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom att kontakta oss via telefonnummer 010-15 75 200.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av 71866, Kreativt skrivande och retorik och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.