Workshop Dansa klassisk Flamenco Sevillana - nybörjare

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Eskilstuna
2 timmar
2023-04-23 13:00
195 SEK

Kursbeskrivning

Flamenco är en kraftfull och eldig dansform med mycket själ och hjärta. Dansen uttrycker både stolthet och personlighet. Flamenco ger dig en dansupplevelse med starka känslor till härlig musik. Vi ses i Dansen hus på Rinmansgatan 12 i Eskilstuna.

Innehåll

Flamenco är en spansk konstform med sång, musik och dans. Flamenco förknippas oftast med de spanska romerna men dess ursprung är okänt. Musikaliskt inflytande visar att de kommer från många olika håll, exempelvis Marocko, Indien, Persien, Egypten, Grekland och flera andra länder, ofta längs m ed Medelhavets stränder.

Flamenco är en komplex dans, där dansaren visar med rörelser och kroppshållning de känslor som finns i sången. Skoklackar och fotsulor används som rytmikinstrument.

Upplägg

Kursen hålls i Dansens hus på Rinmansgatan 12 i Eskilstuna. Under denna workshop tränar vi grundläggande teknik med bl. a. stampar samt koordination och balans. Vi övar också på de vackra arm- och handrörelserna, s. k. floreos. Vi gör enklare kombinationer av de rörelser vi tränat på.

Förkunskaper

Denna kurs vänder sig till de som är nybörjare samt de som önskar träna mer på grunderna i dansen.

Vi har alla olika intentioner och mål med dansen, därför vänder sig kursen till alla vuxna, från motionärer, till de som har större satsningar i åtanke.

Kursledare

Kerstin Lienius har dansat sedan hon var 4 år gammal. Kerstin har erfarenhet av bl.a. balett, jazz och flamenco.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial

Klä dig i bekväma kläder så att du kan dansa obehindrat. Det är bra om man har en vid, lite längre kjol samt skor med lite klack, men det är inte nödvändigt i början.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta

  • Kom ombytt och klar, det finns inget omklädningsrum på plats.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresserad av Workshop Dansa klassisk Flamenco Sevillana - nybörjare och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan Mälardalen

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Workshop Dansa klassisk Flamenco Sevillana - nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner