Inga recensioner än

Ukulele grund ungdom/vuxen

Längd
10 timmar
Pris
1 650 SEK
Nästa kurstillfälle
6 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
10 timmar
Pris
1 650 SEK
Nästa kurstillfälle
6 september, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Lär dig spela ukulele från grunden! Ukulelen är ett fantastiskt instrument som är relativt enkel att lära sig att spela på samtidigt som den är liten och och enkel att ta med sig. Mycket musik kan spelas på ukulele och instrumentets många fördelar har gjort att ukuleleorkestrar har blivit allt mer populärt.

Innehåll

I denna kurs lär du dig spela ukulele från grunden. Ukulelen är ett fantastiskt instrument som är relativt enkelt att spela på samtidigt som den är liten och smidigt och lätt att ta med sig. Ukulelen kan liknas vid en akustisk gitarr men istället för sex strängar så har den endast fyra strängar. Den har också en ljusare klang än en akustisk gitarr.
Tillsammans med kursledaren och andra i gruppen får du utveckla din musikalitet, lyssningsförmåga, teknik och repertoar.

Upplägg

Lektionerna sker en gång i veckan tio veckor i rad, samma dag och tid. Lektionstiden är 45 minuter per tillfälle.

OBS! Uppehåll v44 - höstlovet

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

Kursledare

Kursledare Jonas Hillby har mångårig erfarenhet som ledare i ukulele, han bemästrar flertalet instrument och har ett stort intresse att lära ut sina otroliga kunskaper. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial

Ta med eget instrument.
 
Kallelse/faktura

Alla kursstarter är preliminära. Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka innan kursstart. Vill du delbetala kursavgiften? Uppge i meddelandefältet när du gör anmälan att delbetalning önskas.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Bra att veta

  • Vi bjuder på kaffe och te i våra lokaler.
  • Tillgång till mikro finns.
  • Eventuella uppehåll för lov och röda dagar görs upp med ledaren första kurstillfällena.
  • Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Anmälan
Anmälan sker via formuläret på kursens hemsida eller genom att kontakta oss via telefonnummer 010-15 75 200.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

6 september, 2023

  • Kurs
  • Uppsala

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Ukulele grund ungdom/vuxen och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Medborgarskolan Mälardalen
Ekeby Bruk, Ingång 2 N
75263 UPPSALA

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen

Highlights