Tyskakurser

Ich liebe tyska

Om du lär dig prata och skriva på tyska kan du kommunicera med miljontals människor. Tyska är Europas näst största språk. Oavsett om du vill lära dig enkla fraser eller tala flytande tyska, så finns det en tyskakurs för dig!
Visar 1-20 av 35 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 35 träffar
1
2

I Sverige har många av oss läst tyska på högstadiet och många väljer att utveckla språket genom att gå tyskakurser i vuxen ålder. Självklart finns även nybörjarkurser i tyska för dig som aldrig tidigare har studerat språk och behöver lära dig från grunden. Att kunna tyska är användbart i många jobbsituationer där tysktalande samarbetspartners och leverantörer förekommer. För den som reser mycket kan tyska vara ett bra sätt att göra sig förstådd på i många länder.

Tyskakurser för nybörjare

En kurs i tyska för nybörjare passar dig som varken har studerat språket tidigare eller har någon erfarenhet av att tala tyska. Här lär man sig språket helt från grunden i grupp där alla ligger på samma nivå. Under en nybörjarkurs i tyska ingår grammatik vilket lägger grunden för att lära sig och kunna utvecklas inom språket. En nybörjarkurs kan variera i upplägg, allt från en intensivkurs under några dagar till en hel termin. Efter att du har gått en nybörjarkurs i tyska kan fortsätta dina studier på högre nivå och bli säkrare både i tal och skrift.

Hur vet jag om jag är nybörjare?

Har du läst tyska på gymnasiet eller har du kanske spenderar tid i ett tysktalande land? Om du inte har varit i kontakt med språket på många år så kan det kännas som att man är en nybörjare. Enligt Europarådets referensram för språk, som används som måttstock för olika kunskapsnivåer, betecknas nybörjarnivå som A1 på en skala från A1 till C2. Efter nivå A1 kommer nivå A2 där du förväntas kunna förstå och använda mycket enkla ord och fraser på tyska. Du ska kunna presentera dig själv och andra samt ställa frågor om till exempel namn, var och hur någon bor, var någon jobbar och jag kan själv svara på liknande frågor. Du ska även kunna kommunicera hjälpligt på ett mycket enkelt sätt om samtalspartnern talar långsamt och tydligt.

Intensivkurser

Om du snabbt vill lära dig grunderna i tyska eller repetera tidigare språkkunskaper kan du gå en intensivkurs i tyska. Här får du samma utbildning som i en vanlig språkkurs i tyska med skillnaden att kursupplägget är komprimerat till en kortare studieperiod. En intensivkurs i tyska består oftast av längre lektioner med kortare tid mellan varje lektion. Det kan även förkomma att språkundervisningen sker på helgen, i sådana fall står det tydligt i kursbeskrivningen. I vissa kurser krävs det även att du studerar på egen hand mellan lektionerna för att du ska utvecklas inom det tyska språket snabbare.

Nedan följer citat från person som har gått en eller flera tyskakurser. Om du vill veta mer om språknivåer eller har någon fråga om en specifik kurs i tyska ber vi dig kontakta den kursarrangör som anordnar kursen genom att göra en intresseanmälan. Klicka på den kurs som du tycker verkar passa dig i listan här ovan och om vad du kan förväntas lära dig.

Distanskurser

Språkundervisning på distans har blivit allt vanligare i och med teknikens utveckling. Idag finns fler möjligheter att lära sig tyska på distans än någonsin tidigare. Interaktiva distanskurser som utförs på din dator gör det möjligt att träna skrift, konversation, grammatik och utöka ditt ordförråd utan att behöva lämna hemmet. Ett exempel på en sådan metod är den prisbelönta Rosetta Stone-metoden där du sätts in i ”verkliga situationer” och gör övningar genom se, lyssna, härma och skriva.

Uttalande från tidigare deltagare på kurs i tyska

”Jag var helt nybörjare inom det tyska språket innan jag gick första tyskakursen. På högstadiet läste jag spanska, vilket jag idag ångrar eftersom jag har mycket större användning av tala tyska. Men grundkursen i tyska gjorde att jag snabbt lärde mig grammatiken och kunde säga några meningar efter första lektionen. Jag utökade sedan mitt ordförråd i tyskan med tysk distanskurs där jag läste fortsättningskurser i två steg.”

”Mina morföräldrar bor i tyskland så det tyska språket var inte helt okänt för mig. Däremot behövde jag gå igenom grammatiken eftersom jag aldrig har skrivit på tyska, utan bara har lärt mig när jag har hört andra tala. Jag hoppade på en tysk fortsättningskurs och jag fick all den kunskap jag behövde för att utveckla min tyska.”

Jämför kurser
Internationella Skolorna

Kombinera språkstudier med spännande aktiviteter utomlands. Internationella Skolorna erbjuder härliga språkresor för dig som vill uppleva en ny kultur, träffa nya människor och lära dig ett nytt språk. 

Läs mer