Visa kurser.se som: Mobil

Trädgårdskurs - Perenner - i Västerås

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Västerås
8 timmar
2021-08-23 18:00
895 SEK

Kursbeskrivning

Få fördjupande kunskap om perenner - fleråriga smycken i din trädgård. Få inspiration och kom igång!

Vi på Medborgarskolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber dig som deltagare att göra detsamma för allas trygghet i kampen mot Covid-19. I våra lokaler hjälps vi alla åt att förhindra smitta genom att endast befinna oss här om vi är fullt friska, tvätta händerna ofta samt följa de riktlinjer som skyltas i lokalerna. Tack för visad hänsyn! Varmt välkommen. Observera att våra köpevillkor gäller som vanligt.

Innehåll och upplägg

Vi tittar på våra vanligaste perenner som vi har i svenska trädgårdar. Vi lär oss om ursprung, ståndort och skötsel om varje växt.

Ta hjälp av vår kursledare och få tips och fördjupad kunskap om vilka perenner som passar just hos dig.

Första tillfället den 23 augusti kl.18:00-21:00 är teoretiskt och då träffas vi i Medborgarskolans lokaler. Nästa tillfälle sker på lördagen den 4 september kl. 10:00-13:00, då vi träffas vid Drömparken i Enköping för en växtvandring. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs för att delta på denna kurs.

Kursledare

Christine Karlén är utbildad diplomerad trädgårdsmästare och arbetar idag som lagbas på Hovdestalunds begravningsplats i Västerås. Hon vill få din trädgårdsdröm att bli verklighet och kan ge dig den kunskap du behöver.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Utvecklingsmöjligheter

Vi har många olika kurser i trädgård att välja mellan efter avslutad kurs.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Bra att veta

  • Den första träffen är teoretiskt och hålls i Medborgarskolans lokaler i Västerås.
  • Vi bjuder på kaffe och té i våra lokaler.
  • Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
  • Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Trädgårdskurs - Perenner - i Västerås.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Trädgårdskurs - Perenner - i Västerås!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner