Visa kurser.se som: Mobil

Trädgårdskurs inklusive träd- och buskbeskäring - utomhuskurs

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Enköping
12 timmar
2021-10-05 17:00
1 695 SEK

Kursbeskrivning

Kom och lär dig om hur du ska beskära dina träd och buskar samt om vilka växter som skulle trivas i din trädgård. Kanske har du satsat lite extra på din trädgård den senaste tiden och vill få tips på hur du kan komma vidare. Låt dig inspireras av din kursledare!

Innehåll

Att arbeta med trädgården är ett skapande arbete, där materialet är levande och svarar på det du gör. På kursen får du en chans att inspireras och entusiasmeras så att du kan njuta av din trädgård året om.

- Du får tips och idéer kring trädgårdars utformning och komposition.

- Du får lära dig grundläggande beskärning av träd och buskar utifrån olika perspektiv.

- Vi går igenom trädgårdsskötsel utifrån ett helårsperspektiv. Vilka växter fungerar var, vilka funktioner behövs och vilka behov vill du tillfredsställa?

- Du får en genomgång av olika verktyg och säkerhet i den mån du behöver.

- Vi går igenom vikten av att ha en god jord.

Upplägg

Kursen genomförs utomhus. Det första tillfället sker i ett stadsnära område. Resterande kurstillfällen genomförs i deltagarnas trädgårdar (i allra möjligaste mån). 

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs för att delta på denna kurs.

Kursledare

Maria Svensson är utbildad inom trädgård och har under många år arbetat med både skötsel och växthantering. Nu driver hon sin egen trädgårdsfirma och har en bred kunskap som hon gärna delar med sig av. Hon är en nyfiken, öppen och kreativ person som älskar att arbeta med och i naturen. Maria tycker det är spännande att hitta rätt väg till kunskap och att få vägleda människor till kloka och hållbara beslut som de kan förverkliga i sina egna trädgårdar.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial

Ta med ditt eget anteckningsmaterial samt en campingstol eller liknande att sitta på.

Kläder efter väder då vi är utomhus under hela kursens gång.

Vi anpassar oss efter vädret och förbehåller oss rätten att ändra eventuellt kurstillfälle vid alltför påfrestande väderlek. Vid ändring meddelas detta via sms till dig. 

Kallelse/Faktura

Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.

Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta

Du får mer information om vart vi ska träffas i din kallelse/faktura.

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

 

 

 

 

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Trädgårdskurs inklusive träd- och buskbeskäring - utomhuskurs.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Trädgårdskurs inklusive träd- och buskbeskäring - utomhuskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner