Visa kurser.se som: Mobil

Tovning - fortsättningskurs

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
6 timmar
2019-11-24 09:30
995 SEK

Kursbeskrivning

Välkommen till en fortsättningskurs i Ulltovning!

Har du testat på den gamla tekniken att tova och vill utveckla dina kunskaper inom ämnet? I den här fortsättningskursen fördjupar vi oss i tovningens värld och tillsammans lär vi oss och utvecklar våra kunskaper.

Innehåll
Vi tillverkar egna mönstermallar och våt-tovar ullen med hjälp av händer, vatten och olivtvål. På kursen får du goda råd om hur du tovar vacker och jämntjock filt utan hål och glesa partier. Fodral, skålar, väskor, vantar, västar och mössor är alla bra exempel på en ihålig form. Du får lära dig att räkna ut krympfaktor.

Upplägg
Detta är en fortsättningskurs i tovning och går under en söndag. Det kommer att finnas tid för lunch/fika. Ta med egen lunch. Vill du gå grundkursen innan? Anmäl dig till grundkursen på: https://www.medborgarskolan.se/arrangemang-sok/tovning-grundkurs-1173305/
Observera att anmälan till den kursen måste göras separat.

Kursledare
Kursledare är Gunilla Meijer, som har sedan många år tillbaka jobbat med den mjuka ullfibern. Hon håller kurser i olika tovningstekniker i både Västerås och Uppsala. Är du nyfiken på Gunilla och hennes arbete? Kika in på hemsidan: https://www.ulloblandat.se/  

Kursmaterial
Kursmaterial ingår inte i kursavgiften men finns att köpa av kursledaren i samband med kursen. Kostnaden ligger på ca. 50-150 kr beroende på vilken typ av material du väljer att använda. Vi gör provlappar och du kan välja hur du vill fortsätta att jobba fram din egen produkt.

Förkunskaper
Vissa förkunskaper krävs och alla som har tovat tidigare är välkomna. Har du gått lördagskursen dagen innan räcker det bra som förkunskap!

Bra att veta
Mer information om vad som du behöver ta med till kurshelgen kommer i god tid. Vi skickar ut kallelse ca två veckor innan kursstart. Det finns kök i våra lokaler.

Vill du gå grundkursen i tovning först? Anmäl dig till lördagskursen på: https://www.medborgarskolan.se/arrangemang-sok/tovning-grundkurs-1173305/

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Tovning - fortsättningskurs.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Tovning - fortsättningskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner