Visa kurser.se som: Mobil

Teater för ungdomar och vuxna, improvisation nybörjare

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Eskilstuna
12 timmar
2019-09-05 17:00
1 495 SEK

Kursbeskrivning

Dyk in i känslan av att agera efter impuls, fantasi och medspelares idéer. Att improvisera innebär att framföra något utan skrivna repliker eller repeterade moment. Förmågan att improvisera kan användas såväl på teaterscenen som i arbetet eller i skolan.

Innehåll och upplägg

Improvisation är ett teaterord som betyder att man agrar utan manus och utan några som helst förberedelser. Man hittar på allt som händer på scen i stunden vilket betyder att vad som helst kan hända vilket gör att det ofta blir absurt och väldigt roligt. Vi hjälper dig få fram dina tankar och idéer, vi låter dig impulsivt släppa loss dem på scen så att din kreativitet får dem att växa till oförutsägbara ting. Att stå på en scen och improvisera kan vara lite otäckt, speciellt om man inte har gjort det så många gånger förut. Vi vill lära våra kursdeltagare att säkert stå på scen och uttrycka sig fritt och använda det första som kommer upp i huvudet och bygga en situation av det.

Alla kan improvisera. Det gäller bara att släppa spärrarna man har som hindrar en, få bort alla osäkra tankar som som vill trycka ner en, strunta i de tankarna och släpp lös din fantasi. Under kursen kommer vi träna upp impulsförmågan, lära dig att ta fatt på det första som faller dig in. Skapa en trygg miljö där man vågar använda sin kreativitet utan att känna prestationsångest eller känna sig dömd. På scenen finns inga fel, där är allt välkommet. Vi kommer göra det här med många roliga improvisationsövningar och lekar som fokuserar på att släppa lös kreativiteten genom samarbete och att använda och bejaka din motspelares idéer och sen bygga på de idéerna. Målet är att du kommer att känna dig trygg på scen, prata och agera inför andra och att våga lita på dig själv, dina impulser och idéer.

Kursledare

Kursledare är Eric Hellsberg. Teater har alltid varit ett stort intresse för honom och han har hållit på med teater i över 15 år. Han har gått på flera olika teaterutbildningar som till exempel teatergymnasium och teater på folkhögskolor. Förnärvarande studerar han teaterpedagogik på Örebro Universitet. Eric tror att alla kan spela teater bara de vill. För honom spelar det ingen roll var man kommer ifrån hur gammal man är eller hur mycket erfarenhet man har, allt som behövs är intresse. Allt han önskar om något känns läskigt är att ni testar och har en trevlig stund.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs. Allt som behövs är din vilja att lära dig, ett gott humör, din fantasi och en gnutta mod. Ålder 15 år eller äldre.

Bra att veta

Vi kommer inte göra några explosiva rörelser men det är bra att ha kläder som går och röra sig i.

Sista anmälningsdag sker cirka en vecka innan kursstart. Efter detta datum skickas kallelse/faktura ut om kursen är startklar med tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teater för ungdomar och vuxna, improvisation nybörjare.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Teater för ungdomar och vuxna, improvisation nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner