Visa kurser.se som: Mobil

Teater för ungdomar och vuxna, fortsättning

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Eskilstuna
12 timmar
2019-11-06 18:45
1 495 SEK

Kursbeskrivning

Vår fortsättningskurs i teater passar alla som är sugna på att fördjupa sig i teater. Öka din trygghet och färdighet i att stå på scen och i att improvisera. Tillsammans har vi kul med teater där är allt möjligt!

Innehåll och upplägg

På vår fortsättningskurs dyker vi djupare och utforskar teater genom svårare övningar som kräver mer av dig, mer ansvar, mer självständighet och mer samarbete med dina kurskamrater. Du kommer att få träna din kreativitet och improvisationsförmåga för att klara av utmaningarna som ställs på dig under övningarna. Målet med den här kusen är att du kommer få en bättre förståelse för teater och scenisk kommunikation. Fritt kunna använda din kreativitet för att hitta lösningar på problem på scenen och i improvisationer. Övningarna i den här kusen är avancerade och kan vara ganska svåra men det är också väldigt roligt.  

I den här kursen kommer vi jobba med olika former av teatertekniker och uttrycksformer på scenen. Skapa improvisationer från ingenting, improvisera inom ramar och regler. Statusövningar och hur man förhåller sig till dem. Teatersport och scener med manus och regi.

Kursledare

Kursledare är Eric Hellsberg. Teater har alltid varit ett stort intresse för honom och han har hållit på med teater i över 15 år. Han har gått på flera olika teaterutbildningar som till exempel teatergymnasium och teater på folkhögskolor. Förnärvarande studerar han teaterpedagogik på Örebro Universitet. Eric tror att alla kan spela teater bara de vill. För honom spelar det ingen roll var man kommer ifrån hur gammal man är eller hur mycket erfarenhet man har, allt som behövs är intresse. Allt han önskar om något känns läskigt är att ni testar och har en trevlig stund.

Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Förkunskaper

Det här är en kurs är för dig som vill fördjupa dig i teater. Tidigare erfarenhet eller att du gått någon form av grundläggande kurs krävs.  Ålder 15 år eller äldre.

Bra att veta

Vi kommer inte göra några explosiva rörelser men det är bra att ha kläder som går och röra sig i.

Sista anmälningsdag sker cirka en vecka innan kursstart. Efter detta datum skickas kallelse/faktura ut om kursen är startklar med tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teater för ungdomar och vuxna, fortsättning.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Teater för ungdomar och vuxna, fortsättning!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner