Visa kurser.se som: Mobil

Teater för barn 10-14 år nybörjare

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Västerås
12 timmar
2019-12-27 13:00
1 295 SEK

Kursbeskrivning

Prova på teater på ett lekfullt sätt. Öva på olika teatertekniker samtidigt som du har roligt. Förbered dig på en helg med många skratt och mycket rörelse!

Innehåll

Lektionssalen förvandlas till en scen där du får träna på att hitta karaktärer, ta regi och utveckla ditt skådespeleri. Vi provar hur det är att vara riktigt elak, glad, ledsen och arg. Tillsammans lär vi oss att använda vår fantasi, lust och spontanitet för att med olika metoder bli trygga i att skapa och gestalta på scenen. I gruppen skapar vi en trygghet, tillgänglighet och en stor delaktighet och stor vikt läggs vid att skapa en kreativ och härlig stämning!

Under kursen lär du dig:
• Grundläggande röstteknik
• Hur du improviserar
• Att ta regi och att spela mot andra personer.

Att lyssna på varandra och att våga ta initiativ är ledord som kommer löpa genom hela kursen.

Upplägg
Vi träffas fredag, lördag och söndag kl.13:00-16:00 varje tillfälle.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs. Du behöver vara mellan 10-14 år för att kunna tillgodogöra dig kursen på bästa sätt. Undantag kan göras i samrådan med Medborgarskolan.

Kursledare
Sandybell Ryytty är utbildad lärare och arbetar även som skådespelare och författare. På fritiden rider Sandybell och hon brukar även springa ute på landsvägarna nära hennes hus. Hon är empatisk, mångsidig och bidrar med kreativitet och humor för att lätta upp stämningen. Det ska vara roligt att lära sig teater.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Bra att veta
Ha bekväma kläder som du kan röra dig obehindrat i.

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

 

 

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Teater för barn 10-14 år nybörjare.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Teater för barn 10-14 år nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner