Visa kurser.se som: Mobil

Stickning - Sticka dig lycklig!

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
15 timmar
2020-01-16 10:00
1 195 SEK

Kursbeskrivning

Ta en paus i vardagen, gå ner i varv och skapa tid för dig själv. Det här är en kurs både för dig som vill lära dig sticka och för dig som vill utveckla din stickteknik och utmana dig själv. Att umgås och sticka tillsammans med andra skapar en "må-bra-känsla", och tillsammans tar vi vår stickning och oss själva till nya höjder.
 

Innehåll
Vi lär oss allt från grundläggande sticktekniker till mer avancerade, som till exempel olika mönster i struktur och/eller med flera färger. Olika uppläggningar och avslutningar. Materialkännedom. Kursens innehåll anpassar sig på individnivå och kursledaren hjälper och inspirerar dig till att nå just dina mål med stickningen.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i 5 veckor under dagtid (kl.10:00-12:15). Varje kurstillfälle är på 3 studietimmar á 45 minuter.

Kursledare
Rebecca Liljefors är utbildad hemslöjdskonsulent och har undervisat och arbetat med slöjd under större delen av sitt liv med stickning som favorit. Hon har även jobbat med arbetsrehabilitering och fokuserar därför på att det är du själv som bestämmer vad du vill lära dig, och att du ska tro på dig själv. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för att delta på kursen. Alla är välkomna - med eller utan erfarenhet av stickning.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Du behöver ha med dig egna stickor och garn, måttband, sax, stoppnål, anteckningsblock och penna. Kursledaren kommer kontakta dig innan kursstart för att ge tips om vad du behöver.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka innan kursstart. Om fakturan ska gå till din arbetsgivare, uppge faktureringsadressen i meddelanderutan.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Stickning - Sticka dig lycklig!.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Stickning - Sticka dig lycklig!!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner