Visa kurser.se som: Mobil

Stickning - från nybörjare till proffs

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Västerås
30 timmar
2019-09-10 18:45
2 195 SEK

Kursbeskrivning

Stickning är hetare än någonsin och är populärt bland såväl unga som gamla. Tröjor, sockor och halsdukar eller varför inte ett matchande set med mössa och vantar. Med stickningens tekniker kan man skapa många användbara plagg och är ett av de få hantverk du kan göra på språng. Denna kurs ger dig en mycket grundläggande introduktion till stickning under hela hösten, en rolig aktivitet för mörka höst- och vinterkvällar.

Innehåll
Vi lär oss hur man: lägger upp maskor, stickar aviga samt räta maskor och olika former av hålmönster, utför flätstickning samt ribbstickning i olika former, läser av mönster och stickar rätt antal maskor.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i 10 veckor. Denna kurs är ämnad för nybörjare och de som kan räta och aviga maskor men ej läsa olika sorters mönster eller olika stickningstekniker.

Kursledare
Ann-Sofi Östlund. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs för att delta på kursen.

Kursmaterial
Ta med egna stickor och garn.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka innan kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
I våra lokaler finns kaffeautomater. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad, ta med en 10-krona.
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Om fakturan ska gå till din arbetsgivare, uppge faktureringsadressen i meddelanderutan.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Stickning - från nybörjare till proffs.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Stickning - från nybörjare till proffs!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner