Visa kurser.se som: Mobil

Sömnad - gammalt blir nytt!

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
24 timmar
2019-09-04 17:30
2 095 SEK

Kursbeskrivning

Har du garderoben full av kläder men ändå inget att ta på dig? Är lådorna fulla av textilier och accessoarer som du inte längre använder? Du kanske vill stajla om en tråkig T-shirt till något nytt och fräscht, men vet inte hur?

På den här kursen återvinner vi och skapar nytt från gammalt. Vi spånar fram roliga idéer och hittar tekniker att genomföra det. Den gamla skinnjackan eller tröjan kan förvandlas till en väst, en lyxig necessär, ett kuddfodral eller varför inte en huvudbonad. De trasiga jeansen kan bli en kjol, en väska, eller ett par tofflor... Du bestämmer själv vad du vill skapa och bara fantasin kan sätta stopp!

Innehåll
I denna kurs hjälps vi åt att skapa nytt från gammalt. Du får arbeta praktiskt med ditt valda projekt och får vägledning av ledaren när du stöter på ett hinder eller behöver inspiration för att komma vidare i din sömnad. Alla deltagare jobbar utifrån egen kunskapsnivå och får hjälp av ledaren att lära och utvecklas.

Upplägg
Kursen går varje vecka i sex veckor (samma dag och tid) och omfattar 4 x 45 min per sammankomst.

Förkunskaper
Det är bra om du har lite sömnadsvana och kan hantera en symaskin, men nybörjare är självklart också välkomna.

Kursledare
Kursens ledare är Kristina Östlund. Kristina har jobbat med scenografi och kostym för teatrar där man ofta omvandlar gammalt till nytt och hittar nya användningsområden för både kläder och rekvisita. Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Du kommer att få information om vilket material du behöver innan kursstart, och det baseras på ditt individuella projekt. En tumregel är att ”hellre för mycket än för lite”, så ta med dig så mycket tyger, gamla kläder, knappar, dragkedjor som du bara kan. Kursledaren har lite material som går att köpa på plats.

Projektet
Du väljer själv vad du vill skapa och vilket projekt du ska ägna dig åt under kursens gång. Tänk på kursen omfattning (6 tillfällen), och välj projekt efter egen förmåga och kunskapsnivå. Ledaren hjälper givetvis till och guidar, men det rekommenderas att inte välja ett alltför svårt projekt. Är du osäker – fråga kursledaren innan kursen startar.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Har du en egen symaskin som du är van att sy på rekommenderas det att du tar med den till kursen. För dig som inte har en egen symaskin finns symaskiner (av märket Pfaff) och overlock att låna.

I våra lokaler finns en kaffeautomat. Vill du köpa kaffe, te eller en kopp varm choklad? Ta med en 10-krona.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Sömnad - gammalt blir nytt!.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Sömnad - gammalt blir nytt!!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner