Inga recensioner än

Sommarkurs: Skådespeleri och impro för nybörjare

Längd
12 timmar
Pris
1 155 SEK
Nästa kurstillfälle
26 juni, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar
Pris
1 155 SEK
Nästa kurstillfälle
26 juni, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Längtar du efter mer glädje och lekfullhet i ditt liv?

Kurs för nybörjare. Vi jobbar med skådespelarövningar och improvisationsteater där fokus ligger på att ha kul tillsammans samtidigt som vi uttrycker oss sceniskt!

Innehåll
Vi jobbar med grunderna inom skådespeleri genom olika övningar och provar på improvisationsteater som är teater utan manus där vi improviserar i stunden. Genom att improvisera tränas din spontanitet upp och du lär dig att säga ja till dina impulser. Vi kommer också träna på att se och bejaka varandras idéer och bygga vidare på dem för att kunna skapa något tillsammans. Här är det en trygg atmosfär, utan prestationsångest, där vi hyllar misstag. 

När kursen är avslutad kommer du förhoppningsvis också känna av olika positiva effekter som t.ex. förstärkt självkänsla, ökad kreativitet, mer uttrycksfullt kroppsspråk och god samarbetsförmåga! Genom att aktivt öva sin spontanitet på ett lekfullt sätt är det lättare att ta med sig det in i både vardags-och jobbsituationer.

Upplägg
Kursen hålls i Medborgarskolans stora, ljusa spegelsal på Ekeby Bruk 2N under fyra dagar på måndag - torsdag. Samma tid kl 19.00-21.15, 2 h 15 min (3 studietimmar) per tillfälle. 

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs på den här kursen, alla är välkomna!

Kursledare
Ann-Sofie Fredriksson har flera års utbildning i skådespelarträning och arbetat som teaterlärare på en Kulturskola sedan 6 år tillbaka. Hon anser bidrar till att skapa en trygg atmosfär där ni ska ha kul tillsammans och släppa loss er kreativitet! Medborgarskolans ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom vuxenpedagogik.

Kursmaterial
Till kursen behövs inget kursmaterial. Tänk på att bära bekväma kläder så att du kan röra dig fritt.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

26 juni, 2023

  • Kurs
  • Uppsala

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Sommarkurs: Skådespeleri och impro för nybörjare och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Medborgarskolan Mälardalen
Ekeby Bruk, Ingång 2 N
75263 UPPSALA

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen

Highlights