Visa kurser.se som: Mobil

Sommarkurs på distans i Permakultur – tänk smart i din trädgård

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
12 timmar
2022-07-04 13:00
1 495 SEK

Kursbeskrivning

Är du nyfiken på permakultur och hur du kan använda det för att göra dina odlingar mer produktiva och samtidigt bidra till en bättre planet?

Innehåll

Permakultur är en hopdragning av PERMAnent agriKULTUR, vilket kan översättas med hållbar odling. På denna distanskurs kommer vi att prata om historia och bakgrund och vad permakultur används till. Permakultur är ett sätt att planera en gård, en balkong, en stad, en social grupp. Ett sätt att fokusera på lösningar istället för problem, och göra platsen och i förlängningen världen till en bättre plats. Permakultur bygger på att vi ska arbeta med naturen istället för mot den. 

Vi lär oss om permakulturens olika principer. Vi tar upp odling och djurhållning. Finns det möjlighet gör vi även studiebesök där vi har möjlighet att observera och få ännu mer kunskap inom ämnet. 

Det finns självklart tid för frågor under kursens gång och möjlighet att även lära av varandra. Kursen blir vad vi gör det till ihop! 

Upplägg
Vi träffas måndag till torsdag samma vecka mellan kl. 13:00-15:45. Kursen är lärarledd och vi använder oss av ett kostnadsfritt program. För att delta behöver du en dator med kamera och mikrofon alternativt en mobil eller surfplatta med samma egenskaper samt en stabil internetuppkoppling.

Ha din kaffekopp eller tékopp redo så "ses" vi.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper inom ämnet.

Kursledare

Elin Boström bor på landet utanför Uppsala där hon driver en liten ekologisk permakulturgård med ankor, höns, bin och odlingar. Elin brinner för småskalig och hållbar matproduktion och är extra intresserad av perenna grönsaker och biologisk mångfald. Hon är certifierad permakulturdesigner och är utbildad i småskalig ekologisk odling.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Inget kursmaterial behöver inhandlas inför kursen.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Bra att veta

  • Observera att det kommer att stå i din bokningsbekräftelse/kvitto att kursen går i våra lokaler men kursen kommer att genomföras på distans.
  • Videolänk till kursen skickas i samband med fakturering/kallelse.
  • Sista anmälningsdag sker cirka en vecka innan kursstart. Efter detta datum skickas kallelse/faktura ut om kursen är startklar med tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.
  • Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan
  • Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Sommarkurs på distans i Permakultur – tänk smart i din trädgård.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan Mälardalen

Bergsbrunnagatan 20
75323 UPPSALA

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Sommarkurs på distans i Permakultur – tänk smart i din trädgård!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner