Sommarkurs! Odla enkelt vart du vill - en odlingskurs på distans

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Distans
9 timmar
2023-07-09 10:00
1 195 SEK

Kursbeskrivning

Att odla mikrogrönt är nog det enklaste och snabbaste sättet att få fräscha egenodlade bladgrönsaker på matbordet även under vinterhalvåret. Lär dig mer och kom igång!

Innehåll

Inget smakar så gott som egenodlad mat, oavsett om det är världens största morot eller världens minsta broccoli. I den här kursen går vi igenom steg för steg hur du kan odla dina egna mikrogrönsaker, snabbt och enkelt på kontorsplatsen, hemma i lilla lägenheten eller stora slottet. Det krävs väldigt lite för att få fram goda mikroblad och här kommer vi diskutera alternativa lösningar till material och tillvägagångssätt så att alla kan vara med!

Dessa unga plantor, mikroblad, är fullproppade med antioxidanter, vitaminer och fina smaker. De har 4-40 gånger högre näringsinnehåll än den färdigvuxna växten (beroende på näringsämne) och är färdiga att skördas efter bara ett par dagar eller veckor. En av de andra stora fördelarna är att du får möjlighet att äta mer hållbart.

Upplägg

Kursen är lärarledd och vi använder oss av ett kostnadsfritt program. För att delta behöver du en dator med kamera och mikrofon alternativt en mobil med samma egenskaper samt en stabil internetuppkoppling.

Vi träffas digitalt under tre söndagar, kl. 10.00 - 12:30. Ha din kaffe eller tékopp redo så ses vi.

Vi kommer att börja med att så. På kursen kommer vi att varva teori med praktik så att vi tillsammans lyckas odla mikrogrönt.


Förkunskaper


Du behöver inte ha några förkunskaper om odling.


Kursledare

Fredrik Andersson är miljöingenjör inom miljöteknik. Han letar alltid efter kul sätt att bidra till en hållbar utveckling. Att odla diverse grödor att äta har han gjort sedan barnsben eftersom att han är uppväxt på en gård. Fredrik ser mycket fram emot att dela med sig av sin kunskap och sina erfarenheter till dig.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Inför kursen kommer du att behöva krassefrön och/eller rädisafrön samt lite jord och någonting att så i. Det kan tex. vara en mjölkförpackning, äggkartong eller en takeaway-låda.

 

Bra att veta

 • Videolänk till kursen skickas i samband med fakturering/kallelse.
 • Sista anmälningsdag sker cirka en vecka innan kursstart. Efter detta datum skickas kallelse/faktura ut om kursen är startklar med tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.
 • Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

  Visste du att?

  Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

  Medborgarskolan och folkbildning

  Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

  Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresserad av Sommarkurs! Odla enkelt vart du vill - en odlingskurs på distans och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan Mälardalen

Stråhles Allé 1A
44132 ALINGSÅS


Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Sommarkurs! Odla enkelt vart du vill - en odlingskurs på distans!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner