Inga recensioner än

Sommarkurs: Körsång för ungdom/vuxen – sjung i stämmor

Längd
8 timmar
Pris
765 SEK
Nästa kurstillfälle
26 juni, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
8 timmar
Pris
765 SEK
Nästa kurstillfälle
26 juni, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Dela sångglädjen och gemenskapen tillsammans med andra i en kör! Vi sjunger en blandad repertoar med olika välkända låtar. Du behöver inte ha erfarenhet från att sjunga i kör sedan tidigare utan vi lär oss tillsammans med varandra!

Innehåll
I den här kursen lär vi oss hur man kan använda rösten för att tillsammans med andra få det att låta så bra som möjligt. Vi varvar att sjunga i stor grupp och i mindre grupper. Vi börjar repetitionerna med sångteknik och olika övningar för att värma upp kroppen och rösten. Så småningom lär vi oss att sjunga i stämmor till olika låtar.

Upplägg
Kursen hålls i Medborgarskolans stora, ljusa spegelsal på Ekeby Bruk 2N under fyra dagar på måndag - torsdag. Samma tid kl 18.00-18.45, 45 min (1 studietimmar) per tillfälle. 

Förkunskaper

Inga förkunskaper behövs för att delta i kören. Alla är välkomna!

Kursledare
Ann-Sofie har utbildning från musikhögskola och olika folkhögskolor. Sång har varit sitt huvudinstrument och arbetat som sångcoach sedan drygt 10 år tillbaka samt att ha lett både vuxen- och barnkörer genom åren. Kom och upplev gemenskapen, glädjen och energin i sången tillsammans med andra!

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs och erbjuds ett internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt personlig och pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial
Material sammanställs av läraren med utgångspunkt i gruppens behov.

Utvecklingsmöjligheter
När kursen går mot sitt slut kommer du att erbjudas en fortsättningskurs på lämplig nivå. Din utveckling är individuell, och påverkas av tidigare erfarenhet och hur mycket du hinner öva.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Bra att veta
Kursen hålls i vår stora, ljusa Spegelsal på Ekeby Bruk 2N.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

26 juni, 2023

  • Kurs
  • Uppsala

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Sommarkurs: Körsång för ungdom/vuxen – sjung i stämmor och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Medborgarskolan Mälardalen
Ekeby Bruk, Ingång 2 N
75263 UPPSALA

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen

Highlights