Visa kurser.se som: Mobil

Sommarkurs i fotografering på distans för nybörjare

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
15 timmar
2021-08-02 13:00
1 390 SEK

Kursbeskrivning

Bli en bättre fotograf med enkla knep! Lär dig att förbättra ditt fotograferande och skapa snygga bilder. Vi går igenom de viktigaste delarna och momenten i fotografering och arbetar med olika inställningar på kameran.

Innehåll

Vi går igenom kamerans grundläggande funktioner menyer och knappar. Du lär dig ställa in ISO, slutartid, bländare och en mängd andra funktioner. Vi undersöker hur du kan påverka bildresultatet genom de olika inställningarna och hur du kan styra tekniken som fotograf för att skapa så effektiva bilder som möjligt. Du får lära dig hur du kan påverka bildkomposition med val av inställningar och hur du använder det befintliga ljuset på rätt sätt.

  • Grunderna för att skapa en bild: Planering, Motiv, Synvinkel, Exponering, Fokus, Bländare, Slutartid, ISO, Vitbalans
  • Exponering. Bländaren och dess effekt på bilden, tekniskt och estetiskt
  • Slutartiden och dess effekt på bilden, ISO och dess effekt på bilden, tekniskt och estetiskt
  • Fokus systemet, fokus lägen, fokuspunkter, statiska motiv vs. rörliga motiv

Upplägg

Kursen är lärarledd och vi använder oss av det kostnadsfria programmet Lifesize. För att delta behöver du en mobil, pekplatta eller dator med kamera samt en stabil internetuppkoppling.

Undervisningen utgår från en digital systemkamera (dvs en kamera med utbytbara objektiv). Eventuella uppehåll bestäms i samråd mellan kursledare och deltagare.

Vi kommer att ta kortare pauser under kursen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs förutom att du ska ha tittat på kamerans manual och läst de sidorna med illustration och anteckning på kamerahuset och dess knappar och reglage. Du bör även  vara bekant med vad kamerans olika knappar heter och var de sitter.

Kursledare

Lars Emerius har mångårig erfarenhet av att kombinera pedagogik, foto och ledarskap genom sina tidigare yrken som officer och ingenjör. I denna kurs kommer han att kombinera kursmaterial från tidigare kurser i ett nytt innehåll som fungerar bra att genomföra på distans och i dialog, trots nätavstånd med dig som fotograf.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ta med dig din systemkamera och gärna instruktionsbok. Vi använder oss av videosystemet Lifesize. Mer information skickas ut i samband med din kallelse/faktura.

Utvecklingsmöjligheter

Vi har många olika kurser i foto att välja mellan efter avslutad kurs.

Bra att veta

  • Ha din systemkamera och de tillbehör du önska använda redo för videomötet.
  • Ha gärna din instruktionsbok och de tillbehör du vill använda med dig på videomötet.
  • Videolänk till kursen skickas i samband med fakturering/kallelse.
  • Du får en kallelse till kursen ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.
  • Önskar du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
  • Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Sommarkurs i fotografering på distans för nybörjare.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Sommarkurs i fotografering på distans för nybörjare!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner