Visa kurser.se som: Mobil

Sommarkurs i fotografering på distans - Bildkomposition och ljus, med mobil- och systemkamera

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
9 timmar
2021-07-06 13:00
1 195 SEK

Kursbeskrivning

Lär dig mer om bildkomposition och hur du bäst tar tillvara på ljuset . Med enkla knep kan du ta bättre bilder på familjen, naturen, bröllop eller på din semester. Tillsammans tar vi fantastiska bilder!

Innehåll

Oavsett vad du fotograferar med för kamera, mobil eller systemkamera och nästintill oavsett vad du fotograferar, så är bildkomposition och ljus det viktigast för att få till bra bilder. Det är vad den här kursen utgår ifrån och lär ut till dig. Alltså hur du komponerar en bild för att till exempel få den förenklad så att huvudmotivet lyfts fram och dessutom hur du får till lämpligt ljus, till exempel genom att flytta dig som fotograf.

Fokus i denna kurs kommer att ligga på gemensamma möjligheter att fånga bilden som finns för både mobil och systemkamera. Allt för att kursen ska passa, oavsett vilken kamera du har. För att lära dig mer om allt tekniskt och hur du maximalt utnyttjar din fina kamera eller kommunicerar och lagrar dina bilder på nätet finns det fler kurser inom ämnet foto. 

Kursen är en grundkurs men sträcker sig in i mer komplexa delar när frågor dyker upp. Vi delar bilder från övningar under kursen, för att kunna redigera dem och gemensamt kommentera dem.

Under kursen så får du övningsuppgifter som du skickar till kursledaren, med hjälp av TransferNow till kursledarens mailadress, enkelt. Övningsuppgifterna som du får kan komma att varieras individuellt beroende på din erfarenhet. Bilderna kommuniceras sen under kursen och redigeras gemensamt i kursdelen med hjälp av bildredigering i Lightroom. Lightroom liknar i grunderna de flesta andra bildbehandlingsprogram. Här kan du förstärka olika delar i en bild som gör att fotot blir bättre och bättre.

Upplägg

Kursen är lärarledd och vi använder oss av det kostnadsfria programmet Lifesize. För att delta behöver du en mobil, pekplatta eller dator med kamera samt en stabil internetuppkoppling.

Vi kommer att ta kortare pauser under kursen.

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper för att delta på denna kortvariant av en grundkurs.

Kursledare

Lars Emerius har mångårig erfarenhet av att kombinera pedagogik, foto och ledarskap genom sina tidigare yrken som officer och ingenjör. I denna kurs kommer han att kombinera kursmaterial från tidigare kurser i ett nytt innehåll som fungerar bra att genomföra på distans och i dialog, trots nätavstånd med dig som fotograf.

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Ta med dig din mobiltelefon eller systemkamera och gärna instruktionsbok. Vi använder oss av videosystemet Lifesize. Mer information skickas ut i samband med din kallelse/faktura.

Bra att veta

  • Ha din systemkamera och de tillbehör du önska använda redo för videomötet.
  • Ha gärna din instruktionsbok och de tillbehör du vill använda med dig.
  • Videolänk till kursen skickas i samband med fakturering.
  • Sista anmälningsdag sker cirka en vecka innan kursstart. Efter detta datum skickas kallelse/faktura ut om kursen är startklar med tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.
  • Genom att välja Medborgarskolan gör du ett hållbart miljöval. Ett seriöst och långsiktigt miljöarbete är en självklarhet för oss på Medborgarskolan. Att välja Medborgarskolan ska vara ett hållbart miljöval. Därför arbetar vi systematisk med miljöförbättrande åtgärder och är sedan 2016 miljödiplomerade enligt Svensk Miljöbas.
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Hur påverkar COVID-19 denna kurs?

Vi på kurser.se är övertygade om att kunskap driver människor och organisationer framåt. Det gör även de arrangörer vi samarbetar med.
Många kurser ställs exempelvis om från klassrums- till distansutbildning.

För att ta reda på om en kurs påverkas med anledning av COVID-19, kontakta gärna arrangören.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Sommarkurs i fotografering på distans - Bildkomposition och ljus, med mobil- och systemkamera.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Sommarkurs i fotografering på distans - Bildkomposition och ljus, med mobil- och systemkamera!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner