Inga recensioner än

Sommarkurs för barn 6-12: Akustisk gitarr och Keyboard på eftermiddag

Längd
10 timmar
Pris
1 050 SEK
Nästa kurstillfälle
3 juli, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
10 timmar
Pris
1 050 SEK
Nästa kurstillfälle
3 juli, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Letar du efter en rolig aktivitet att göra under sommarlovet? Vill du lära dig att spela alla dina favoritlåtar? Gå en kurs i gitarr och keyboard och lär dig något nytt!

Varför inte lära dig att spela gitarr och piano? I den här sommarkursen lär vi oss ackord från grunden och spelar enkla låtar tillsammans med nya kompisar. 

Innehåll
Här bygger du på din kunskap i notläsning, teori, ackordspel och improvisation. Du kommer bl.a. lära dig:

• De vanligaste ackorden
• Fingersättning
• Melodispel
• Lättare noter
• Grundläggande inställningar

Kursen pågår vecka 27. Varje eftermiddag, måndag - fredag, samma tid mellan kl 13 och kl 15, 5 tillfällen totalt.
Varje tillfälle är på 45 minuter i gitarr lektion och 45 minuter i keyboard. Vi tar flera korta vattenpauser också. Vi träffas i liten grupp upp till 6 deltagare för kunna garantera god pedagogik och för att skapa optimala förutsättningar för inlärning. 


Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs, den här kursen är för dig som är nybörjare.

Kursledare
Kursledare är Oliver Steinvall. Han har tidigare läst musikteori på Uppsala universitet och ska till hösten påbörja sitt andra år på musiklärarutbildningen på Örebro musikhögskola. En omtyckt och duktig kursledare på Medborgarskolan. Vår ledare delar med sig av sina ämneskunskaper på ett inspirerande och engagerande sätt. De vidareutvecklar kontinuerligt sin förmåga genom Medborgarskolans fortbildningsprogram inom pedagogik.

Kallelse/Faktura
Kallelse/Faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Bra att veta
Du kan med fördel ta med din egen gitarr, men vi har även ett antal gitarrer att låna ut vid behov. Skriv i noteringsfältet vid anmälan om du tar med egen gitarr eller behöver låna en. Keybord finns på plats. 

I vår lokal finns kylskåp och mikro om du vill ta med dig någon mellis. 

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

3 juli, 2023

  • Kurs
  • Uppsala

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Sommarkurs för barn 6-12: Akustisk gitarr och Keyboard på eftermiddag och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Medborgarskolan Mälardalen
Bergsbrunnagatan 20
75323 UPPSALA

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen

Highlights