Inga recensioner än

Skapa lönsamma fond- och aktiesparanden! Nybörjare - distanskurs

Längd
12 timmar
Pris
1 735 SEK
Nästa kurstillfälle
29 augusti, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar
Pris
1 735 SEK
Nästa kurstillfälle
29 augusti, 2023 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Allt du behöver veta för att starta lönsamma fond- och aktiesparanden! I den här kursen får du kunskaper att få dina besparingar att växa i fond- och aktieplaceringar. Den vänder sig till dig som vill lära sig hur aktiemarknaden fungerar och hur du går tillväga för att hitta köpvärda fonder och aktier.

Innehåll

Inga förkunskaper krävs och efter att ha deltagit i kursen har du kunskaper att komma igång med lönsamma fond- och aktieplaceringar. 
Du lär dig om olika typer av fonder, bolag och aktier, börsen, vad som påverkar värdet på fondandelar och aktier, samt vilken information som finns i börslistorna. 

Du får kunskap om vad som får aktiekurserna att stiga, vad som känneteck-nar bra bolag och olika sätt att identifiera dem. Du får förståelse för olika placeringsstrategier samt att placera kort- respektive långsiktigt.

Vi går igenom risker och möjligheter med olika placeringar, såväl som olika sätt att begränsa riskerna – och därmed öka möjligheterna! Givetvis går vi igenom olika depå-typer, beskattning av aktier och fonder samt hur du praktiskt går till väga för att köpa och sälja aktier.

Upplägg

Vi träffas varje vecka under samma dag och tid. Ha din kaffekopp eller tékopp redo så "ses" vi.

En förutsättning är att du har en god internetanslutning, samt fungerande webbkamera/mikrofon/högtalare på din enhet. Precis som vid en fysisk kurs krävs att du kan sitta ostört, både för din egen del och för övriga deltagare i kursen.

Kursen hålls i realtid och pga. GDPR finns inte möjlighet att spela in kursen.

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs för att delta på denna kurs. Du behöver inte ha någon erfarenhet av att spara i aktier eller fonder och kommer att få mycket inspiration till att börja!

Kursledare

Lennart Sundstedt, civilingenjör (Industriell Ekonomi) med lång erfarenhet av aktiehandel och stort intresse för aktiemarknaden, placeringar, bolagsanalyser och att förmedla kunskaper. Har hållit flera uppskattade grundkurser, distanskurser och även fortsättningskurs och tidigare varit aktiv i Aktiespararnas lokalförening i Västerås.

Lennart har genomgått Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem. Där erbjuder vi alla ledare kontinuerlig möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Kursmaterial

Kursledaren har ett omfattande powerpoint-material som grund. Han har även själv författat kompendiet ”Grunder i aktiekunskap”, som du själv väljer om du vill köpa vid kursstart (300 sek + ev. porto). Dessutom får du tips på många läsvärda böcker som fördjupningslitteratur för att lära mer om aktieplaceringar. Info om hur du köper detta material kommer i samband med kallelse.

Kallelse/Faktura

Du får en kallelse skickad till angiven e-postadress ca en-två veckor innan kursstart. Startdatum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Bra att veta

Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.

Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta oss.

Vi erbjuder tre olika kurser inom aktiekunskap:

Steg 1: Skapa lönsamma fond- och aktiesparanden! Nybörjare - distanskurs för dig som är rookie.

Steg 2: Skapa lönsamma aktieportföljer - Medium - distanskurs för dig som har viss kunskap om aktiehandel men vill ta nästa steg. I denna kurs har du även tillgång till en onlineplattform för självstudier mellan träffarna.

Steg 3: Aktiekunskap - avancerad (distans) för dig som hållit på ett tag med aktiehandel och vill bli ännu vassare. Delvis genom dialog med andra kursdeltagare.

Visste du att?

Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell. 

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

29 augusti, 2023

  • Kurs
  • Distans

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Skapa lönsamma fond- och aktiesparanden! Nybörjare - distanskurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.
Medborgarskolan Mälardalen
Stråhles Allé 1A
44132 ALINGSÅS

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen

Highlights