Visa kurser.se som: Mobil

Skaffa höns eller ankor - distanskurs

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
12 timmar
2022-09-15 17:30
1 695 SEK

Kursbeskrivning

Intresserad av att skaffa höns eller ankor? Under denna kurs får du all information du behöver!

Innehåll

Under distanskursen pratar vi om vad som behövs för att hålla höns och ankor. Varför vill du skaffa höns/ankor? Vi går igenom hur hönshusets/ankhusets inredning ska och kan se ut, vad som behövs i form av värme och ljus samt utomhusvistelse. Vi fortsätter att prata om värpning, ruvning och allmänt om beteenden samt gruppdynamik. Vi går även in på några olika raser och deras för och nackdelar.

Vilken ras passar dig? Höns eller ankor eller både och? Vad vill du med dina höns eller ankor; vackra sällskapsdjur, goda äggproducenter och/eller självhushåll.   

Kursen innefattar bland annat; 

Praktiska detaljer med hönshuset och hönsgården 

Daglig vård 

Utfordring 

Flockstorlek och gruppdynamik 

Fjäderfä i stan - vad gäller 

Värpning - att få egna ägg 

Ruvning/Äggkläckning - att få egna kycklingar/ankungar

Vilken ras ska jag välja 

Många matnyttiga tips inför din djurhållning!   

Det finns självklart tid för frågor under kursens gång och möjlighet att även lära av varandra. Kursen blir vad vi gör det till ihop! 

Upplägg
Vi träffas varje vecka under samma dag och tid och kommer att ta kortare pauser under kursen. Kursen är lärarledd och vi använder oss av ett kostnadsfritt program. För att delta behöver du en dator med kamera och mikrofon alternativt en mobil eller surfplatta med samma egenskaper samt en stabil internetuppkoppling.

Ha din kaffekopp eller tékopp redo så "ses" vi.

Förkunskaper
Du behöver inte ha några förkunskaper inom ämnet.

Kursledare

Elin Boström bor på landet utanför Uppsala där hon driver en liten ekologisk permakulturgård med ankor, höns, bin och odlingar. Elin brinner för småskalig och hållbar matproduktion och är extra intresserad av perenna grönsaker och biologisk mångfald. Hon är certifierad permakulturdesigner och är utbildad i småskalig ekologisk odling.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Inget kursmaterial behöver inhandlas inför kursen.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Bra att veta

  • Observera att det kommer att stå i din bokningsbekräftelse/kvitto att kursen går i våra lokaler men kursen kommer att genomföras på distans.
  • Videolänk till kursen skickas i samband med fakturering/kallelse.
  • Sista anmälningsdag sker cirka en vecka innan kursstart. Efter detta datum skickas kallelse/faktura ut om kursen är startklar med tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar.
  • Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan
  • Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Skaffa höns eller ankor - distanskurs.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan Mälardalen

Bergsbrunnagatan 20
75323 UPPSALA

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Skaffa höns eller ankor - distanskurs!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner