Visa kurser.se som: Mobil

Silversmide (nybörjare)

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
24 timmar
2021-11-10 18:00
2 295 SEK

Kursbeskrivning

Välkommen till en kurs i silversmide, en hantverkskurs för dig som vill arbeta med händerna och gillar känslan av att ha tillverkat något bestående.

Vi på Medborgarskolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber dig som deltagare att göra detsamma för allas trygghet i kampen mot Covid-19. I våra lokaler hjälps vi alla åt att förhindra smitta genom att endast befinna oss här om vi är fullt friska, tvätta händerna ofta samt följa de riktlinjer som skyltas i lokalerna. Tack för visad hänsyn! Varmt välkommen. Observera att våra köpevillkor gäller som vanligt.

Innehåll
Kursen riktar sig till dig som är nybörjare och är nyfiken på silversmidets fantastiska värld. Målet med kursen är att få en övergripande kunskap om de praktiska momenten inom silversmide: såga, fila, smida, borra, löda, slipa och polera. Genom kursen skapar du ett eller flera föremål efter egna idéer. På nybörjarkursen är det lämpligt att börja med ett mindre föremål, exempelvis en ring eller ett halssmycke, eftersom den processen involverar många grundläggande moment som är bra att börja med.

Inledningsvis går vi igenom utrustningen i smedjan samt säkerhetsföreskrifter. Kursen varvar sedan gemensamma genomgångar med eget arbete under handledning. Var och en arbetar med sitt eget projekt och på sin egen nivå.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i sex veckor (samma dag och tid) och omfattar 4 x 45 min per sammankomst. Eventuella uppehåll för lov och helgdagar görs upp tillsammans i gruppen under första kurstillfället.

Förkunskaper
Kursen är för nybörjare och inga förkunskaper krävs.

Kursledare
Kursledare är Eva Nedergård. Eva jobbar som silversmed efter utbildning på Folkuniversitet i Stockholm. Hon har erfarenhet av olika silversmidestekniker och har b.la. gått kurs i ädelstensinfattning i Falköping samt slipar även egna stenar.

Kursmaterial
Materialet finns att köpa på plats och faktureras efter avslutad kurs. Alla nybörjare börjar med en startplatta som kostar ca. 450kr. Övrig materialkostnad varierar, beroende på hur mycket material du väljer att använda. Priset på silver följer marknadspriset och ligger på 15kr/gram.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Vi håller till i våra hantverkslokaler på Ekeby Bruk 4G. Här finns mikro och kylskåp. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te. Gå gärna med i Facebook-gruppen ”Medborgarskolans Hantverkscentrum på Ekeby Bruk”, där du kan se och lägga upp bilder för inspiration. OBS: för kundtjänstärenden, kontakta Medborgarskolan direkt.

Det är bra att ha oömma kläder under kursen, eller ta med ett förkläde.

Är du gravid? På denna kurs kommer du i kontakt med olika kemikalier, och vi avråder därför dig som är gravid att delta i kursen.

Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Silversmide (nybörjare).

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Silversmide (nybörjare)!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner