Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 Nedräkningen till jul har börjat! Det firar vi på kurser.se med en klurig jultävling. Läs mer här.

Silversmide med ädelstensinfattning

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
16 timmar
2022-12-17 09:00
2 095 SEK

Kursbeskrivning

För dig som gått minst fyra silversmideskurser innan - fortsätt med silversmide med infattning!

Innehåll
På denna kurs kommer du lära dig att tillverka olika fattningar från grunden och sedan infatta cabochon- och facettstenar i dessa. Vi går igenom sargfattning och klofattning. Nivå 1 riktar sig till dig som aldrig har infattat förut, bara har infattat litegrand eller vill ha en repetition.

Upplägg
Lördag och söndag kl. 9-16. Vi håller till i våra hantverkslokaler i Ekeby Bruk ingång 4G. I våra lokaler finns mikro och kylskåp. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te. När du har anmält dig kommer du att få mer information om upplägget.

Förkunskaper
Det är ett krav att du gått minst 4 kurser i silversmide och har grundläggande kunskaper samt detaljsinne. Är du osäker på om du har rätt förkunskaper är du varmt välkommen att höra av dig, så hjälper vi dig.

Kursledare
Kursledare är Eva Nedergård. Hon jobbar som silversmed sedan 2008 efter utbildning på Folkuniversitetet i Stockholm. Eva håller silversmideskurser på Medborgarskolan i Uppsala och har erfarenhet av olika tekniker. Hon är amatörgeolog och slipar egna stenar och har gått kurs i ädelstensinfattning i Falköping. Vill du veta mer om Eva, gå in på hennes instagram: @atelje54

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial
Stenar och metaller som behövs finns att köpa på plats och faktureras efter avslutad kurs. Det går bra att ta med eget material och verktyg om du har.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Bra att veta
Vi håller till i våra hantverkslokaler på Ekeby Bruk 4G. Här finns mikro och kylskåp, så ta gärna med egen lunch. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te. Gå gärna med i Facebook-gruppen ”Medborgarskolans Hantverkscentrum på Ekeby Bruk”, där du kan se och lägga upp bilder för inspiration. OBS: för kundtjänstärenden, kontakta Medborgarskolan direkt.

Det är bra att ha oömma kläder under kursen, eller ta med ett förkläde.

Är du gravid? På denna kurs kommer du i kontakt med olika kemikalier, och vi avråder därför dig som är gravid att delta i kursen.

Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Silversmide med ädelstensinfattning.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan Mälardalen

Ekeby Bruk, Ingång 4 G
75263 UPPSALA

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Silversmide med ädelstensinfattning!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner