Visa kurser.se som: Mobil

Silversmide - flex

Medborgarskolan Mälardalen
Kursinformation
Uppsala
24 timmar
2020-01-30 18:30
2 295 SEK

Kursbeskrivning

Formge och tillverka dina egendesignade smycken i silver! Låt dig inspireras av din favoritdesigner eller designa något alldeles unikt. Silver är en fantastisk metall. Den rostar och ärgar inte och har en inneboende lyster och kan poleras upp så att den likt en spegel återger ljuset i sin omgivning. Silversmide är ett hantverk vars traditionella tekniker har använts och utvecklats under många tusen år. Kursen är för dig som gillar att arbeta med dina händer och som älskar den tillfredsställande känslan av att själv ha tillverkat något bestående.

Innehåll
Under kursen får du lära dig grunderna i hantverket och direkt från första sammankomsten får du formge och tillverka egna smycken. Teori varvas med praktik under handledning av kursledaren (du arbetar självständigt). Vi utgår ifrån varje enskild deltagares behov och nivå.

Upplägg
Detta är en flexkurs - det vill säga du har möjlighet att ta igen ett tillfälle en annan dag om du skulle behöva. Meddela kursledaren i tid om du skulle behöva byta dag någon gång under kursen. Anmälan sker på den dag i veckan du kan gå flest gånger. Kursen går en gång i veckan i sex veckor (samma dag och tid) och omfattar 4 x 45 min per sammankomst. Eventuella uppehåll för lov och helgdagar görs upp tillsammans i gruppen under första kurstillfället.  

OBS! Eftersom alla kursstarter är preliminära är det inte helt säkert att båda flexkurserna startar på planerat datum. Möjligheten till flex finns därmed endast om båda kurserna kan starta parallelt med varandra. Kursledaren meddelar eventuell flexmöjlighet vid kursstart.

Förkunskaper
Den här kursen vänder sig till dig som är både nybörjare och mera van.

Kursledare
Jan Nilsson är utbildad silversmed med gesällbrev. Jan har många års erfarenhet från Markströms i Uppsala, där han även utbildades till juvelsfattare. Han arbetade som juvelsfattare hos Markströms och Schalins i Östersund samt som egen företagare. Jan är en erfaren kursledare både inom silversmide och juvelfattning på såväl studieförbund som på Guldsmedsförbundet.

Kursmaterial
Kursmaterial finns att köpa på plats och faktureras i efterhand. Kostnad för silver är 14:- /gram. Tänk gärna ut i förväg vad du vill göra. Försök att skissa upp en modell hur du vill att ditt silverföremål ska se ut (silversmycke t ex en ring, ett armband, en berlock etc.). Ta gärna med papper och penna.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Vi håller till i våra hantverkslokaler i Ekeby Bruk - Hantverkscentrum.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Silversmide - flex.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Silversmide - flex!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner