Visar 1-20 av 147 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-20 av 147 träffar
1
2
3
4
...
8

Mer om smideskurser

Vill du veta mer om en specifik smideskurs eller silversmide som du hittar i listan här ovan ber vi dig kontakta respektive kursarrangör genom att skicka en intresseanmälan. De kommer sedan återkomma till dig med vidare information.

Silversmide

Är du intresserad av att gå en silversmideskurs och lära dig tillverka egna smycken eller andra silverföremål är en silversmideskurs att rekommendera. På en silversmideskurs lär du dig hantera de olika verktyg som du oftast kommer i kontakt med och materialet silver och dess unika egenskaper. På en kurs i silversmide lär du dig hantverkets grunder vilket leder till att du även kan jobba med andra material såsom mässing, koppar eller guld.

Vanligt förekommande moment på en silversmideskurs är lödning, sågning, slipning, polering men i vissa fall också sten- och glasinfattning och de flesta kursarrangörer kan erbjuda dig mer om den teknik du tycker är mest spännande. Har du aldrig tidigare arbetat med silver rekommenderar vi grundkurs i silversmide. Klicka på respektive kurs i listan ovan så får du mer information om vad kursarrangörerna kan erbjuda dig.

Se även silversmideskurser i Stockholm eller svetskurs.

Kommentarer från personer som har gått en silversmideskurs

"Jag har altid varit fascinerad av smycken och hur de tillverkas. Jag fick i present massa verktyg och silver. Det var kul att komma igång men jag kände snabbt att jag behövde en genomgång om smidesteknikens grunder. Så jag tog en kurs i silversmide och fick verkligen kött på benen. Nu har jag en liten verkstadshörna i lägenheten och jag spenderar mycket tid på att designa och utveckla egna smycken. Jag kan rekommendera alla som tycker om hantverk att prova en kurs i silversmide."

"Jag tycker kursen som jag gav var riktigt bra och lärorik. Jag funderar på att ta en fortsättningskurs för hantverket är hur komplicerat och hur lätt man vill. Jag vill lära mig avancerade steninfattningar till ringar och tror att det blir en ny smideskurs snart"

Jämför kurser