Visa kurser.se som: Mobil

Hohoho! 🎅 Nedräkningen till jul har börjat! Det firar vi på kurser.se med en klurig jultävling. Läs mer här.

Kursinformation
Uppsala
16 timmar
2023-02-25 09:00
2 095 SEK

Kursbeskrivning

På Medborgarskolans Hantverkscentrum på Ekeby Bruk finns vår fina silversmidesverkstad. Sätt lite guld(silver)kant på tillvaron och gå en kurs i silversmide!

Innehåll
Kursen riktar sig till dig som vill lära dig mer om silversmide. Målet med kursen är att få en övergripande kunskap om de praktiska momenten inom silversmide: såga, fila, smida, borra, löda, slipa och polera. Genom kursen skapar du ett eller flera föremål efter egna idéer. Vi börjar med att göra ett mindre föremål, exempelvis en ring eller ett halssmycke, eftersom den processen involverar många grundläggande moment inom silversmide och passar nybörjarnivån.

Inledningsvis går vi igenom utrustningen i smedjan samt säkerhetsföreskrifter. Kursen varvar gemensamma genomgångar med eget arbete under handledning. Var och en arbetar med sitt eget projekt och på sin egen nivå.

Observera att infattning inte ingår i denna kurs. Är du sugen på en kurs med infattning rekommenderar vi kursen "Silversmide med ädelstensinfattning".

Upplägg
Kursen går under en helg kl. 9:00 - 16:00. Du kommer bli kontaktad av kursledaren innan kursstart för att stämma av vad du vill och kan göra på kursen. Eftersom kursen endast är under två dagar är det viktigt att du har en plan innan kursstart för att få ut det mesta av kursen.

Förkunskaper
Kursen är för nybörjare och inga förkunskaper krävs. Även du med lite mer erfarenhet är varmt välkommen.

Kursledare
Kursledare är Ulla Strömbert, silverhantverkare. Efter en helgkurs 2006 var intresset för silversmide väckt. Under årens lopp har hon utbildat sig hos olika guld- och silversmeder i olika perioder. Under 2017 har hon medverkat i en kurs med steninfattning på Medborgarskolan. Jobbar i egen smedja hemma och är alltid nyfiken på att lära sig mer.

Kursmaterial
Materialet finns att köpa på plats och faktureras efter avslutad kurs. Alla nybörjare börjar med en startplatta som kostar ca. 500kr. Övrig materialkostnad varierar, beroende på hur mycket material du väljer att använda.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart. Vill du delbetala kursen? Här kan du läsa mer om hur du gör för att delbetala: Köpvillkor/ allmänna villkor för kurs hos Medborgarskolan | Medborgarskolan

Bra att veta
Vi håller till i våra hantverkslokaler på Ekeby Bruk 4G. Här finns mikro och kylskåp, så ta gärna med egen lunch. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te. Gå gärna med i Facebook-gruppen ”Medborgarskolans Hantverkscentrum på Ekeby Bruk”, där du kan se och lägga upp bilder för inspiration. OBS: för kundtjänstärenden, kontakta Medborgarskolan direkt.

Det är bra att ha oömma kläder under kursen, eller ta med ett förkläde.

Är du gravid? På denna kurs kommer du i kontakt med olika kemikalier, och vi avråder därför dig som är gravid att delta i kursen.

Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Silversmide.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen

Kontaktuppgifter till Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan Mälardalen

Ekeby Bruk, Ingång 4 G
75263 UPPSALA

Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Silversmide!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner