Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Uppsala
16 timmar
2021-11-20 09:00
2 095 SEK

Kursbeskrivning

Välkommen till en kurs i silversmide, en hantverkskurs för dig som vill arbeta med händerna och gillar känslan av att ha tillverkat något bestående.

Vi på Medborgarskolan följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och ber dig som deltagare att göra detsamma för allas trygghet i kampen mot Covid-19. I våra lokaler hjälps vi alla åt att förhindra smitta genom att endast befinna oss här om vi är fullt friska, tvätta händerna ofta samt följa de riktlinjer som skyltas i lokalerna. Tack för visad hänsyn! Varmt välkommen. Observera att våra köpevillkor gäller som vanligt.

Innehåll
Inledningsvis går vi igenom utrustningen i smedjan, säkerhetsföreskrifter m.m. Det är bra att ha oömma kläder eller ta med ett förkläde.

På kursen får du prova på att arbeta med de grundläggande arbetsmomenten inom silversmide: såga, fila, smida, borra, löda, slipa, polera, m.m. Undervisningen sker med gemensamma genomgångar och handledning där var och en arbetar på sin egen nivå.

Nybörjare börjar med att göra ett mindre föremål, exempelvis en ring eller ett halssmycke, eftersom den processen involverar många grundläggande moment inom silversmide men ändå är relativt enkelt. Du som redan gått en eller fler kurser och är mer van, får utrymme att arbeta med nya eller dina redan påbörjade projekt. Du arbetar med egna idéer och får hjälp med det du inte kan.

Mål
På kursen skapar du ett eller flera föremål efter egna idéer och när kursen är avslutad skall du ha fördjupat dina kunskaper om de olika praktiska momenten inom silversmide.

Upplägg
Kursen går under en helg kl. 9:00 - 16:00. Kursledaren kommer kontakta dig innan kursen för att stämma av vad du kan och vill göra under kursen.

Förkunskaper
Kursen passar både nybörjare och dig som redan har lite erfarenhet av silversmide.

Kursledare
Kursledare är Stefan Oliveskog, guldsmed. Stefan utbildade sig till guldsmed på Ållebergsgymnasiet i Falköping och har jobbat i branschen sedan studenten 2003. Han har både hållit och varit delaktig i kurser hela sitt yrkesverksamma liv. Han är idag guldsmed, designer och formgivare och har deltagit i ett stort antal utställningar.

Kursmaterial
Materialet finns att köpa på plats och faktureras efter avslutad kurs. Materialkostnaden varierar beroende på hur lite eller mycket du hinner göra samt hur små eller stora saker du väljer att göra. Priset på silver är 15kr/gram. Givetvis kan du ta med dig eget silver om du hellre vill det.

Kallelse/faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Bra att veta
Vi håller till i våra nya hantverkslokaler på Ekeby Bruk 4G. Här finns mikro och kylskåp, medtag egen lunch. Medborgarskolan bjuder på kaffe och te.

Är du gravid? På denna kurs kommer du i kontakt med olika kemikalier, och vi avråder därför dig som är gravid att delta i kursen.

Visste du att?
Medborgarskolan Mälardalen är miljödiplomerade sedan 2016. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete här.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Silversmide.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Silversmide!

Arrangörsrecensioner
(4,0)
Baseras på 6 recensioner.
Läs recensioner