Visa kurser.se som: Mobil
Kursinformation
Uppsala
15 timmar
2019-11-07 18:45
1 495 SEK

Kursbeskrivning

Teckna din egen serie och utforska olika tecknarknep som gör dina bilder ännu mera spännande och effektfulla. Med tuschpennan som verktyg får du chansen att skapa en värld helt designad av dig själv, med egna karaktärer och miljöer.

Innehåll
Under kursen i serieteckning varvas genomgångar och övningar med eget praktiskt arbete. Ni kommer bland annat att gå igenom följande:
· Bildkomposition
· Sidlayout
· Perspektiv
· Karaktärsdesign
· Berättarteknik
Som deltagare får du löpande feedback av kursledare Kalle Landegren för att du ska utvecklas i ditt eget serietecknande.

Upplägg
Kursen går en gång i veckan i fem veckor (samma dag och tid) och omfattar 3 x 45 min per sammankomst med en kvarts rast.

Förkunskaper
Kursen anpassas utifrån deltagarnas olika förkunskaper så alla är varmt välkomna.

Kursledare
Kalle Landegren är serietecknare och illustratör. Han har gått Serie- och bildberättarprogrammet vid Högskolan i Gävle och Berättande animerad film vid Stockholms dramatiska högskola. Kalle har bland annat medverkat i tidningar så som Rocky Magasin, Galago och Comic Royale.

Kursmaterial
Kursmaterialet ingår inte i kursavgiften. Det material du behöver finns att köpa online. Du som kursdeltagare har 10% på kursmaterialet på Upsala färg om du visar upp din kallelse/faktura (när du har fått den). För uppdaterade villkor kring rabattkortet - prata med personalen på Upsala färg.

Det du behöver är:
. Tuschpenna att tuscha med och penna att skissa med.
. Tjockare papper att teckna din färdiga serie på.
. Skisspapper finns på plats i kurslokalen.

Kallelse/Faktura
Kallelse/faktura skickas till angiven e-postadress cirka en vecka före kursstart.
Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Folkbildning
Grundtanken med folkbildning är att deltagarna i samverkan med kursledaren lär av varandra. Arbetsformerna är demokratiska och engagerande och lärandet aktivt. Deltagarna söker och bygger sin egen kunskap genom dialog, interaktion och reflektion med andra. Genom bra kommunikation har kursledaren möjlighet att anpassa kursen tillsammans med deltagarna under kursens gång.

Intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Serieteckning.

Medborgarskolan Mälardalen

Medborgarskolan, kurser

Medborgarskolan i Mälardalen

Här hittar du alla kurser hos Medborgarskolan i Uppsala, Västerås, Eskilstuna, Nyköping och andra städer i Mälardalen. Medborgarskolan är verksam med kurser och kulturaktiviteter i hela Sverige. Verksamheten är öppen för alla och här erbjuds kurser inom alla tänkbara områden. Medborgarskolans...


Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Mälardalen
Recensioner
Kursrecensioner
Bli den första att recensera Serieteckning!

Arrangörsrecensioner
(4,5)
Baseras på 4 recensioner.
Läs recensioner