Ryskakurs

Privet! Lär dig ett nytt spännande språk

Ryska är med på listan över de vanligaste språken i världen. Genom att lära dig ryska får du ett spännande språk som tar dig närmare den ryska kulturen. Här finns kurser i ryska för både nybörjare och dig som redan kan grunderna i ryska.
Visar 1-9 av 9 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar kurser i sökresultatet.
Visar 1-9 av 9 träffar

Ryska är ett östslaviskt språk som främst talas i Ryssland samt i de länder som tidigare tillhörde Sovjetunionen såsom de baltiska länderna samt Moldavien, Kazakstan med flera. Ryska skriften är en variant av det kyrilliska alfabetet som också utgör grunden för de övriga sju slaviska språken.

Intresset för ryska har växt i samband med att Rysslands ekonomi växt sig starkare och Ryssland närmat sig västvärlden där vi har fått ett större kulturellt och ekonomiskt utbyte. Det arrangeras ryska kurser för alla nivåer och vi hoppas du hittar kursen du söker.

Kommentarer från ryska kursdeltagare

”Jag älskar det ryska språket och fick lära mig en del när jag gjorde lumpen. Eftersom detta var ett tag sedan kände jag att jag behövde gå en kurs i ryska för att kunna använda mig av språket igen. Jag gick en nybörjarkurs och det visade sig snabbt att jag var redo för en kurs för fortsättare. Som tur är arrangerades en sådan hos samma kursarrangör så jag kunde byta. Helt klart väldigt kul språk att lära sig och jag tror att det kommer användas mer och mer allteftersom Ryssland växer till en stormakt igen”

”Jag gav bort en distanskurs i ryska till min man eftersom jag pratar ryska med mina föräldrar hemma. Jag har försökt lära min man ryska själv men insåg snabbt att jag inte var en pedagog. Nu har han lärt sig en del grunder och kan förstå en sammanhangen när han är hemma hos mina ryska föräldrar”

Jämför kurser